Martina Trevisan
NOS SportAangepast

Ongeplaatste Trevisan naar laatste vier op Roland Garros, ook primeur Gauff

De Italiaanse tennisster Martina Trevisan heeft voor het eerst de halve finales van een grandslamtoernooi bereikt. De nummer 59 van de wereld won in de kwartfinales van Roland Garros met 6-2, 6-7 (3), 6-3 van Leylah Fernandez, de nummer achttien van de ranking.

Cori Gauff, achttiende op de plaatsingslijst, beleefde dezelfde primeur. Zij bereikte de laatste vier door een zege in het Amerikaanse onderonsje met Sloane Stephens: 7-5, 6-2.

Tien wedstrijden op rij

De 28-jarige Trevisan had ook in 2020, het jaar waarin ze op de Australian Open haar grandslamdebuut maakte, de kwartfinales gehaald in Parijs. Ze deed dat als qualifier ten koste van de als vijfde geplaatste Kiki Bertens. Maar in 2021 won ze in het hele seizoen slechts drie wedstrijden op WTA-niveau.

Dit jaar is ze wel weer op dreef. Ze veroverde eerder deze maand in Rabat haar eerste WTA-titel en is nu al tien wedstrijden op rij ongeslagen.

Fernandez, de verliezend finaliste van de US Open van vorig jaar, stond voor het eerst in de kwartfinales van een graveltoernooi en werd al gekscherend 'Claylah' genoemd.

Leylah Fernandez

Trevisan imponeerde in de eerste set. Fernandez had geen antwoord op het gevarieerde spel van de Italiaanse en kampte ook nog eens met een voetblessure.

In de tweede set bood de 19-jarige Canadese, wier voet ingetapet werd, meer tegenstand, mede omdat ze de ballen sneller ging nemen. Trevisan mocht na een break op 4-4 echter voor de zege serveren. De Italiaanse miste een matchpoint, werd vervolgens zelfs gebroken en leverde de set via een zwakke tiebreak in.

Trevisan bleek echter uit het juiste hout gesneden te zijn. Ze liep met twee breaks en twee lovegames uit naar 4-0 en stelde even later met enige moeite de zege veilig.

Ook primeur Gauff

Trevisan stuit nu op de Amerikaanse Gauff. De 18-jarige kwartfinaliste van vorig jaar was landgenote Sloane Stephens (WTA-64), de verliezend finaliste van 2018, de baas.

Cori Gauff

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl