NOS Sport

Oude rot Cilic veegt nummer twee van de wereld Medvedev van de baan in Parijs

Medvedev al uitgeschakeld op Roland Garros: Cilic is te sterk

Marin Cilic heeft op Roland Garros voor een verrassing gezorgd door in de vierde ronde Daniil Medvedev, de nummer twee van de wereld, uit te schakelen. Met name de manier waarop de zege tot stand kwam was opzienbarend, de Kroaat (23ste van de wereld) liet Medvedev kansloos: 6-2, 6-3, 6-2.

De eerste twee sets namen samen een uur in beslag, iets wat doorgaans alleen bij grastennis gebeurt. Cilic (33) kreeg van de passieve Medvedev vaak veel tijd om uit te halen met zijn forehand en deed dat naar hartenlust. Hij sloeg maar liefst 33 winners, serveerde daarnaast ook goed en gaf geen breekkansen weg.

Medvedev, die hun drie eerdere duels had gewonnen, schonk de Kroaat direct in set drie met twee dubbele fouten opnieuw een break. Cilic bleef geweldig spelen, drukte moeiteloos door en bereikte na 2017 en 2018 opnieuw de kwartfinales in Parijs.

Marin Cilic

Cilic, in 2014 winnaar van de US Open, sprak van één van zijn beste wedstrijden ooit. Hij treft in de kwartfinales wederom een Rus, in Andrej Roeblev. De nummer zeven van de plaatsingslijst zag de Italiaan Jannik Sinner (11de) na een dik uur met een knieblessure opgeven. De stand was toen 1-6, 6-4, 2-0 in Roeblevs voordeel.

Roeblev had in de eerste set niet veel in te brengen tegen Sinner, die hun twee eerdere ontmoetingen op gravel had gewonnen.

Sinner liet zich na de eerste set aan de linkerknie behandelen, waarna de partij in de tweede set meer in balans was. In de tiende game brak Roeblev zijn opponent en toen de Italiaan zijn service in set drie direct inleverde, gooide Sinner de handdoek in de ring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl