De Indiër Bopanna met Matwé Middelkoop op Roland Garros
NOS Sport

Middelkoop en Rojer naar halve finales dubbelspel, ook Koolhof nog in het toernooi

Al twee Nederlandse tennissers hebben zich geplaatst voor de halve finales in het dubbelspel op Roland Garros. En daar kan zich morgen nog een derde bij voegen.

Jean-Julien Rojer, Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof vormen bij het grandslamtoernooi in Parijs alle drie een duo met een buitenlandse speler en alle drie zitten ze nog in het toernooi.

Rojer was met zijn partner Marcelo Arévalo uit El Salvador in de kwartfinales in twee sets te sterk voor Rafael Matos uit Brazilië en de Spanjaard David Vega Hernández.

Tweevoudig grandslamwinnaar

In 2015 wist de inmiddels al veertigjarige Rojer het dubbelspel van Wimbledon te winnen, twee jaar later pakte hij de titel op de US Open. Op het Parijse gravel bereikte hij twee keer eerder de halve finales, maar die wist hij nog niet te overleven.

2015: Rojer (links) viert de Wimbledontitel met zijn Roemeense partner Horia Tecau

Rojer speelt in de halve finales tegen Middelkoop (38), die voor het eerst bij de laatste vier van een gramdslamtoernooi zit. Hij was met Rohan Bopanna uit India na een driesetter te sterk voor de Brit Lloyd Glasspool en Harri Heliovaara uit Finland.

In de beslissende set serveerden Glasspool en Heliovaara bij 5-4 voor de wedstrijd. Ze verloren hun servicegame, waarna een spannende slotfase ontstond. In de beslissende tiebreak wonnen Middelkoop en Bopanna na een 3-0-achterstand op sensationele wijze tien punten op rij.

Succesvolle Koolhof speelt dinsdag

Dinsdag speelt Koolhof met zijn Britse partner Neal Skupski in de kwartfinales. De twee kennen een uitstekend seizoen waarin ze al vier titels veroverden. Ze wonnen begin deze maand het masterstoernooi van Madrid en pakten eerder ook in Melbourne, Adelaide en Doha een toernooizege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl