NOS SportAangepast

Van de Zandschulp wel door naar derde ronde Roland Garros en treft Nadal

Van de Zandschulp stoomt met zege door naar derde ronde op Roland Garros

Botic van de Zandschulp is in tegenstelling tot zijn landgenoot Tallon Griekspoor wel doorgedrongen tot de derde ronde van Roland Garros. Daarin treft hij de dertienvoudig winnaar van het toernooi: Rafael Nadal.

In de tweede ronde trof Van de Zandschulp de Italiaan Fabio Fognini. Hij stond met 6-4, 7-6 (2), 3-2 voor toen de Italiaan met een kuitblessure moest opgeven.

"Ik begon niet heel erg goed, een beetje gespannen en aan het zoeken", reageerde Van de Zandschulp na afloop. "Ik groeide er steeds beter in. Mijn spel werd beter en degelijker, dat was vandaag gelukkig genoeg."

Bekijk in de carrousel hieronder een interview met Botic van de Zandschulp na de wedstrijd en interviews met zijn coach Peter Lucassen en Davis Cup-captain Paul Haarhuis voor de wedstrijd.

  • Van de Zandschulp heeft meer in huis: 'Nog niet op top van kunnen gespeeld'
  • Coach Van de Zandschulp: 'Kan bij Botic elke dag genieten van geweldig tennis'
  • Haarhuis blikt vooruit op partijen Van de Zandschulp en Griekspoor

De als 26ste geplaatste Van de Zandschulp startte degelijk en haalde eenvoudig de eerste set binnen, maar door een paar slordige games liet hij de flamboyante Fognini in de tweede set uitlopen naar 5-1.

De 35-jarige Italiaan zag zijn opponent terugkomen tot 5-4 en toen schoot het bij hem in de kuit. Hij speelde nog even door en maakte ook een paar prachtige punten, maar moest in de derde set Van de Zandschulp de hand schudden.

"Je zag in de derde set dat hij al last had van z'n kuit. De ene keer liep hij wel, de andere keer niet. Het is moeilijk om dan gefocust te blijven, maar gelukkig bleef ik dat", zegt Van de Zandschulp.

Nadal volgende opponent

Rafael Nadal is op dreef dit toernooi en won in de eerste ronde al overtuigend en eenvoudig. Ook in de tweede ronde kon zijn tegenstander, de Fransman Corentin Moutet, het de koning van het gravel niet lastig maken. Nadal won in drie sets: 6-3, 6-1, 6-4.

Kan Van de Zandschulp winnen van Nadal? 'Dan moet echt alles lukken en hij moet me helpen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl