NOS SportAangepast

Fitte Nadal en gretige Djokovic maken prima indruk in Parijs

Rafael Nadal en Novak Djokovic hebben op Roland Garros een uitstekende start beleefd. De respectievelijk dertienvoudig kampioen en titelhouder maakten in Parijs een gretige indruk in hun openingsronde.

Nadal versloeg de Australiër Jordan Thompson met duidelijke cijfers: 6-2, 6-2, 6-2. Later op de avond maakte Djokovic korte metten met de Japanner Yoshihito Nishioka: 6-3, 6-1, 6-0.

Reuters
Rafael Nadal

Er waren vooraf veel twijfels over de fitheid van Nadal. Maar de Spanjaard bleek goed hersteld van de chronische blessure aan zijn linkervoet, die hem onlangs op het masterstoernooi in Rome parten speelde.

Nadal vloog tegen Thompson ouderwets over de baan en jaagde de ballen met veel topspin de hoeken in. "Ik had vandaag het gevoel dat ik de ballen heel erg goed raakte", stelde de Mallorcaan tevreden vast.

Djokovic niet foutloos

Djokovic speelde ondanks de verpletterende zege verre van foutloos tegen Nishioka. De Serviër sloeg lieft dertig afzwaaiers, maar de Japanner wist hem ook in hun derde duel geen set af te snoepen.

De Serviër maakte ondanks de foutenlast een gretige indruk en won de punten op de momenten wanneer het moest. Djokovic klaarde de klus precies in twee uur.

Reuters
Novak Djokovic

Nadal speelt in de tweede ronde tegen de Fransman Corentin Moutet, die oud-winnaar Stan Wawrinka (2015) in een mooie partij de baas was: 2-6, 6-3, 7-6 (2), 6-3.

Heel vreemd is de nederlaag van Wawrinka niet. De 37-jarige Zwitser mist nog het ritme, nadat hij eind maart zijn rentree had gemaakt na een slepende voetblessure die hem ruim een jaar langs de kant hield.

Reuters
Stan Wawrinka

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl