NOS Sport

Wonderkind Alcaraz beschaamt favorietenrol niet, Zverev wil coach Bruguera achterna

Carlos Alcaraz heeft laten zien waarom hij op Roland Garros tot de topfavorieten wordt gerekend.

De 19-jarige Spanjaard, die is opgeklommen naar de zesde plaats op de wereldranglijst en onlangs Rafael Nadal en Novak Djokovic achter elkaar versloeg, begon in Parijs met een gedecideerde zege op lucky-loser Juan Ignacio Londero: 6-4, 6-2, 6-0.

Carlos Alcaraz

Hoewel de uitslag doet vermoeden dat hij weinig moeite met de Argentijn had, werd Alcaraz toch behoorlijk aan het werk gezet door de mondiale nummer 141.

Londero kon het tempo van het supertalent uit Murcia goed bijbenen, speelde goede punten, maar de klasse en power van Alcaraz gaven de doorslag. Hij kreeg in de partij geen enkel breekpunt tegen. Alcaraz speelt in de tweede ronde tegen landgenoot Albert Ramos.

Zverev wil in voetsporen coach Bruguera treden

Ook de als derde geplaatste Alexander Zverev haalde zonder setverlies de tweede ronde. De Duitser was te sterk voor de Oostenrijker Sebastian Ofner: 6-2, 6-4, 6-4.

Zverev draait met een finaleplaats in Madrid en halve finales in Monte Carlo en Rome een prima gravelseizoen. Dit dankt hij deels aan de tips van zijn coach Sergi Bruguera, die Roland Garros twee keer won (in 1993 en 1994).

Alexander Zverev

Volgens Zverev wordt hij door Bruguera op de training soms tot het uiterste gedreven. "Hij zegt dan altijd dat hij twee keer Roland Garros heeft gewonnen, om mij te doen beseffen hoeveel beter hij het heeft gedaan dan ik", aldus Zverev.

"Ik hoop dat ik ooit ook twee grandslamtitels of meer ga winnen. Misschien kunnen we dit jaar iets speciaals voor elkaar krijgen."

Thiem nog altijd niet de oude

Dominic Thiem bleef in de eerste ronde steken. De verliezend finalist van 2018 en 2019 boog in Parijs met 3-6, 2-6, 4-6 voor de Boliviaan Hugo Dellien.

Dominic Thiem

Thiem won in 2020 de US Open en was dat jaar de nummer drie van de wereld. Hij worstelde tijdens de coronapandemie met zijn vorm en met een polsblessure. Eind maart maakte de 28-jarige Oostenrijker zijn rentree, maar sindsdien speelde hij zes partijen en won hij maar één set.

Hij is inmiddels op de wereldranglijst gezakt naar de 194ste plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl