Ons Jabeur is in de eerste ronde van Roland Garros verrassend uitgeschakeld. De Tunesische nummer zes van de wereld, die in Parijs als een outsider voor de titel gold, verloor met 6-3, 6-7 (4), 5-7 van Magda Linette, de mondiale nummer 56.

Teleurstelling bij Ons Jabeur AFP

Jabeur won onlangs het graveltoernooi van Madrid en haalde in Charleston en Rome de finale. Vorig jaar ontmoette ze Linette in Parijs in de derde ronde en toen gunde ze de 30-jarige Poolse na de verloren eerste set nog maar één game.

Ditmaal kwam Jabeur lange tijd niet in de problemen. Op 6-3, 4-3 miste ze echter drie breekkansen op rij en Linette wist ondanks een bovenbeenblessure daarna haar niveau op te schroeven. Met harde groundstrokes en returns wist de Poolse knap het tij te keren.

Oud-winnares Muguruza sneuvelt

Ook voor Garbiñe Muguruza viel het doek al op de eerste dag. De kampioene van 2016 was niet opgewassen tegen de ervaren Kaia Kanepi: 6-2, 3-6, 4-6.

Frustraties bij Garbiñe Muguruza AFP

Met de 36-jarige Kanepi trof Muguruza het niet bij de loting. De Estse haalde al zeven keer de kwartfinales van een grandslamtoernooi, onder meer eerder dit jaar op de Australian Open.

Muguruza leek echter op weg naar een eenvoudige zege. De Spaanse leidde met 6-2, 3-1, maar Kanepi won met vijf games op rij de set. In de derde set brak ze Muguruza op 4-4.

STER reclame