Van de Zandschulp heeft even last van qualifier op Roland Garros Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Botic van de Zandschulp heeft net als vorig jaar de tweede ronde van Roland Garros bereikt. De als 26ste geplaatste Veenendaler won met 6-3, 3-6, 6-3, 6-2 van qualifier Pavel Kotov.

Ook Tallon Griekspoor haalde met sterk spel de volgende ronde. De mondiale nummer 64 zorgde voor een verrassing door de Spaanse nummer 28 van de wereld en kwartfinalist van vorig jaar, Alejandro Davidovich Fokina, uit te schakelen: 2-6, 6-0, 6-4, 6-3.

Griekspoor maakt op Roland Garros indruk met winst op sterk Spanjaard Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Van de Zandschulp ondervond anderhalve set veel weerstand van Kotov, de nummer 143 van de wereld die in Parijs zijn grandslamdebuut maakte. De Nederlander won met overtuigend spel (goede service, prima voetenwerk en weinig fouten) de eerste set, maar daarna was Kotov ineens zo vast als een huis.

Irritaties

Van de Zandschulp raakte geïrriteerd, ook omdat hij de nodige kansen miste. Halverwege de derde set ging het weer lopen, waarna het gedaan was met Kotov.

De Italiaan Fabio Fognini wordt in de tweede ronde de volgende opponent voor Van de Zandschulp. "Een van mijn favoriete spelers", zei de Nederlander na zijn wedstrijd.

Bekijk hieronder het interview met Botic van de Zandschulp en een reportage die we eerder deze week maakten over zijn geplaatste status en kansen op Roland Garros.

Griekspoor trof in Davidovich Fokina een geduchte opponent die vorig jaar in Parijs nog de kwartfinales haalde. De Spanjaard bereikte bovendien onlangs de finale van het masterstoernooi van Monte Carlo, onder meer dankzij een zege op Novak Djokovic.

Griekspoor bakte er aanvankelijk weinig van, maar herstelde zich daarna knap. In de derde set verzuimde hij op 5-3 de set uit te serveren.

Onderhandse service

Op 5-4 miste hij een setpunt na een onderhandse service van de grillige Davidovich Fokina, maar setpunt drie was wel raak. In de vierde set had hij genoeg aan een break op 4-3.

Griekspoor trots op winst 'op heel goede gravelspeler': 'Zeker een verrassing'

"Dit is een heel mooie overwinning op een hele goede gravelspeler. Hier kan ik verder op bouwen", zei Griekspoor na afloop. Hij treft nu de Amerikaan Brandon Nakashima of de Pool Kamil Majchrzak.

Roland Garros is in volle gang, zonder Roger Federer. Hij bracht een bezoek aan de Formule 1-race in Barcelona. De Zwitser is nog altijd geblesseerd aan zijn rug, maar vertelt dat hij zich verder goed voelt.

Federer bij Formule 1 in Spanje: 'Maar had nu Roland Garros willen spelen'

STER reclame