NOS SportAangepast

Griekspoor sneuvelt (net als zijn racket) in Parijs, Zverev met schrik vrij

Griekspoor verliest op Roland Garros, racket moet het bekopen

Tallon Griekspoor is op Roland Garros in de tweede ronde uitgeschakeld. De Nederlander was met 6-7 (6), 4-6, 2-6 niet opgewassen tegen Brandon Nakashima.

De 25-jarige Griekspoor (ATP-58) achtte zich kansrijk om voor het eerst de derde ronde op een grandslamtoernooi te bereiken. Hij verloor weliswaar de eerste drie games maar leek daarna de overhand op de Amerikaan te hebben.

Vier setpunten op rij

Griekspoor kreeg in de tiebreak liefst vier setpunten op rij, maar de Amerikaan (ATP-75) werkte ze vakkundig weg en pakte de set. Griekspoor sloeg daarop zijn racket compleet aan gruzelementen en kwam die frustratie ook niet meer te boven.

"Dat mag niet. Ik had het idee dat het misschien zou opluchten of helpen", zegt Griekspoor daarover. Dat deed het niet. "Het is niet netjes. Het was lichte frustratie wat eruit moet en ja, nu met een racket minder naar huis."

Bekijk in de carrousel hieronder een interview met Tallon Griekspoor na de wedstrijd en interviews met zijn coach Dennis Schenk en Davis Cup-captain Paul Haarhuis voor de wedstrijd.

In de tweede set brak de Nederlander nog wel de Amerikaan, maar verloor ook weer op zijn eigen servicegame. Een medische time-out in de derde set mocht ook niet meer baten.

"Die tiebreak was een heel belangrijk moment. Dat was een hele pijnlijke, als je die eerste set in de tiebreak kan pakken dat kan een hoop schelen. Ook mentaal en fysiek", blikt Griekspoor terug op de wedstrijd.

De Nederlander begon als lichte favoriet aan de wedstrijd, maar kon deze zege niet binnenslepen. Griekspoor "Op papier was ik wel licht favoriet, ook de ondergrond gezien. Dat brengt ook wel weer extra druk met zich mee. Maar als ik kijk naar de laatste weken, mag ik ook niet veel van mezelf verwachten."

Zverev komt met schrik vrij

Alexander Zverev is in de tweede ronde met de schrik vrijgekomen: 2-6, 4-6, 6-1, 6-2 en 7-5. Tegen Sebastian Baez (ATP-36) uit Argentinië gaf de Duitser de eerste twee sets simpel weg.

AFP
Alexander Zverev

"Slechter dan de eerste anderhalve set kun je echt niet spelen", stelde Zverev na afloop. Maar hij kwam sterk terug en wist een vijfde set af te dingen. Daarin keek Zverev nog tegen een matchpoint aan, maar hij werkte dat weg en wist na ruim 3,5 uur spelen alsnog de zege binnen te slepen. Zverev bereikt vorig jaar nog de halve finales van het graveltoernooi in Parijs, waarin hij verloor van Stéfanos Tsitsipas.

Alcaraz overleeft matchpoint

Het Spaanse talent Carlos Alcaraz had ook vijf sets nodig om Albert Ramos op de knieën te krijgen: 6-1, 6-7 (7), 5-7, 7-6 (2) ,6-4. In de eerste set was de tiener nog superieur. Hij sloeg negen winners (de 34-jarige Ramos slechts twee) en gunde zijn landgenoot elf punten.

Daarna werd het pas echt een gevecht, waarin Alcaraz in de vierde set langs de rand van de afgrond scheerde. Ramos brak Alcaraz bij 4-4 en kreeg in de volgende game een matchpoint. Dat sloeg Alcaraz weg, waarna hij een vijfde set uit het vuur sleepte.

Daarin snelde Ramos naar 3-0. Met een weergaloos punt brak Alcaraz terug naar 3-2 en met een al even weergaloos punt kwam hij op 5-4. Hij maakte het af met een lovegame.

Djokovic overtuigt

Titelhouder Novak Djokovic wist zich op overtuigende wijze te plaatsen voor de derde ronde. De Serviër zette de Slowaak Alex Molcan met 6-2, 6-3, 7-6 (4) opzij.

Djokovic is in Parijs op jacht naar zijn 21ste grandslamtitel. Tot nu toe is Rafael Nadal recordhouder met dat aantal. Als Nadal en Djokovic allebei hun partijen in de derde ronde weten te winnen, treffen zij elkaar al in de kwartfinales,

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl