Maria Sakkari was als nummer drie van de wereld niet opgewassen tegen de nummer 81
NOS Sport

Kaalslag in onderste helft vrouwenschema Roland Garros: ook exit Sakkari en Raducanu

Het vrouwentoernooi van Roland Garros krijgt dit jaar hoe dan ook een verrassende finalist. In de onderste helft van het speelschema wordt de ene na de andere topspeelster voortijdig uitgeschakeld.

De tweede ronde was het eindstation voor Maria Sakkari, de nummer drie van de wereld, en US Open-winnares Emma Raducanu. Eerder sneuvelden titelverdedigster Barbora Krejciková (WTA-2), Anett Kontaveit (WTA-5), Ons Jabeur (WTA-6) en Garbiñe Muguruza (WTA-10) al in de eerste ronde.

Door de kaalslag onder de favorieten op het gravel in Parijs is Viktoria Azarenka (WTA-15) nu de hoogst genoteerde speelster in de onderste helft van het schema die wél de derde ronde haalde. De 32-jarige Belarussische was met 6-1, 7-6 (3) te sterk voor de Duitse Andrea Petkovic.

US Open-winnares Emma Raducanu stelde teleur in Parijs

Sakkari haalde vorig jaar nog de halve finale op Roland Garros, maar de Griekse kan dit jaar na twee wedstrijden haar koffers pakken. Ze ging met 7-6 (5) en 7-6 (4) onderuit tegen Karolína Muchová, die slechts 81ste staat op de wereldranglijst.

Raducanu zoekt nog naar US Open-vorm

Ook Emma Raducanu slaagde er niet in om de derde ronde te bereiken. De winnares van de US Open verloor met 6-3, 1-6 en 1-6 van de Belarussische Aljaksandra Sasnovitsj (WTA-47).

Sinds haar verrassende zege in New York is de 19-jarige Britse zoekende naar haar vorm. Van haar 23 partijen sinds de US Open verloor ze er liefst 13. Slechts tweemaal wist ze te winnen van een speelster uit de topvijftig.

De Britse tennishoop werd de laatste tijd geplaagd door een rugblessure en speelde vorige maand pas haar eerste profduel op gravel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl