NOS Sport

Regenval verstoort comeback Rus op Roland Garros; dinsdag het restant

De partij van Arantxa Rus tegen de Kazachse Jelena Rybakina op Roland Garros is maandagavond gestaakt vanwege regenval en wordt dinsdagmiddag voortgezet.

Het stopzetten van de eersterondepartij was vooral in het nadeel van Rus, die na het kansloze verlies van de eerste set (6-1) een comeback had ingezet. Rus leidde bij de onderbreking met 4-2 in de tweede set.

AFP
Aranxta Rus

Op de intieme baan 13 zagen de in overvloed aanwezige Nederlandse fans dat Rus dapper aan de partij begon tegen de nummer zestien van de wereld. De mondiale nummer 78 speelde vol op de aanval en dat leverde haar direct een lovegame op in de openingsgame.

Maar Rybakina had dikwijls een antwoord op die offensieve tactiek. Rus slaagde er bovendien niet in haar aanvalsspel vast te houden (het aantal onnodige fouten nam toe) en kon niet op tegen de souplesse van de kwartfinaliste van 2021.

Rus laat kop niet hangen

Maar de 31-jarige Rus liet haar kop niet hangen in de tweede set en bleef aanvallend spelen. De Nederlandse brak Rybakina op 1-1 en liep vervolgens uit naar 4-2, waarna de regen als spelbreker optrad voor beide speelsters.

De wedstrijden op Roland Garros werden, behalve op hoofdbaan Court Philippe Chatrier die een dak heeft, eerder op de dag al onderbroken vanwege de regen.

Rus en Rybakina spelen dinsdagmiddag de tweede partij op baan 13, waar de eerste wedstrijd om 11.00 uur aanvangt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl