Bloemendaal buigt achterstand om tegen HGC en verovert finaleplaats tegen Pinoké

Hockeyers Bloemendaal buigen achterstand om en veroveren finaleplaats

De hockeyers van Bloemendaal kunnen zich gaan voorbereiden op een duel om de landstitel. In een golvend derde duel in de halve finale van de play-offs versloeg de ploeg van trainer Rick Mathijssen het Wassenaarse HGC met 2-1, waarmee Bloemendaal de best-of-3 series in zijn voordeel besliste.

Bloemendaal treft in de finale Pinoké, dat zaterdag de verhitte burenruzie - met daarin een racisme-rel en vuurwerk - won van Amsterdam. Het eerste duel in de finale (ook best-of-3) is donderdag om 14.45 uur.

Bekijk hieronder de reacties van Roel Bovendeert van Bloemendaal en Floris van der Linden van HGC.

Het spektakel in het beslissende duel tussen Bloemendaal en HGC kwam pas in het derde kwart. HGC kwam via Alan Forsyth op voorsprong. De aanvaller tikte een lange bal vanaf het middenveld door de benen van Bloemendaal-doelman Maurits Visser.

De angst sloeg de fans van de thuisploeg om het hart. Het zal toch niet nog eens binnen 24 uur? Nadat Bloemendaal vorige week het eerste duel eenvoudig met 3-0 had gewonnen in Wassenaar, ging het zaterdag verrassend op eigen veld onderuit met 1-3, waardoor dit beslissende duel volgde.

De 0-1 voorsprong van HGC was niet geheel volgens de verhoudingen. In de eerste helft was het Bloemendaal dat meer aanspraak maakte op de openingsgoal. Maar HGC-keeper Sam van der Ven hield zijn doel heldhaftig leeg.

Bloemendaal schrikt wakker

Bloemendaal schrok wakker en kwam uit een hard binnengesleepte strafcorner van Tim Swaen op 1-1. Luttele minuten later werd het - na een gemiste kans voor HGC'er Seve van Ass - al 2-1. Roel Bovendeert tikte de bal langs doelman Van der Ven.

Alan Forsyth zet HGC op 0-1

In het vierde kwart werd een aanvalsgolf van HGC verwacht, maar tot levensgrote kansen kwam het niet. Het zou eerder 3-1 worden dan 2-2, maar ook een handvol strafcorners leverden geen goal op. Met het naderende eindsignaal liepen de emoties wat op.

HGC haalde enkele keren verhaal bij de scheidsrechter en Jorrit Croon werd er nog af gestuurd met een gele kaart wegens spelbederf. Maar Bloemendaal gaat naar de finale.