De hockeysters van Den Bosch hebben voor de 21ste keer de landstitel veroverd, een record. In de beslissende finalewedstrijd tegen SCHC besliste Frédérique Matla het duel in de laatste minuut: 2-1.

Stichtsche verraste zaterdag door een derde duel af te dwingen en hield zo de kans in leven om voor het eerst in de clubgeschiedenis de beste van Nederland te worden.

SCHC op voorsprong

Toen Ginella Zerbo in het eerste kwart SCHC aan de leiding bracht, kwam die droom een stukje dichterbij. Zerbo tikte een rebound binnen, nadat een inzet van Yibbi Jansen uit een strafcorner was gekeerd door lijnstop Imme van der Hoek.

Vreugde bij Ginella Zerbo na haar openingstreffer Pro Shots

Den Bosch knokte zich terug in de wedstrijd, kreeg in het tweede kwart een aantal strafcorners, maar keepster Alexandra Heerbaart hield haar doel schoon.

In het derde kwart viel dan toch de gelijkmaker. Via SCHC-verdedigster Suzanne Homma belandde de bal voor de stick van Pleun van der Plas, die de 1-1 voor haar rekening nam.

De spanning nam logischerwijs toe in de slotfase en in de allerlaatste minuut, met nog 42 seconden op de klok, viel de beslissing. Matla verzilverde een strafcorner en voorkwam zo een shoot-out. Vorig jaar tegen Amsterdam flikte ze dat kunstje ook al.

STER reclame