Mirco Pruyser Pro Shots

De hockeyers van Amsterdam moeten zaterdag van Pinoké winnen om kans te blijven houden op het landskampioenschap. Die strijd moet echter gevoerd worden zonder aanvoerder Mirco Pruyser. Hockeybond KNHB heeft hem geschorst 'vanwege een voorval'.

De KNHB laat niet weten om welk voorval het gaat, maar op de beelden van het eerste play-offduel is duidelijk te zien dat Pruyser aan het einde van de wedstrijd betrokken was bij een handgemeen.

De 32-jarige spits dacht in de slotseconden de 3-2 binnen te tikken. De scheidsrechter keurde de treffer echter af, waarop Pruyser woedend op de arbiter afliep. Hij uitte zijn boosheid onder anderen op doelman Hidde Brink van Pinoké.

Kijk hier naar de samenvatting van Amsterdam-Pinoké met daarin ook het bewuste fragment.

Pinoké slaat eerste slag in halve finale tegen Amsterdam

De wedstrijd tussen Amsterdam en Pinoké eindigde in 2-2, waarna Pinoké de shoot-outs beter nam en zodoende als winnaar van het veld liep. De club uit Amstelveen heeft zaterdag dus aan een overwinning genoeg om zich te plaatsen voor de finale om het landskampioenschap in de hoofdklasse.

Mogelijk derde duel

Als Amsterdam wint, dan volgt zondag het derde en beslissende duel. Als het zover komt, mag Pruyser dan wel weer meedoen.

De andere finalist komt uit het treffen tussen HGC en Bloemendaal. De eerste wedstrijd werd met 3-0 gewonnen door Bloemendaal, dat zaterdag HGC ontvangt.

STER reclame