Vreugde bij HGC na een treffer
NOS Sport

Hockeyers HGC grijpen in laatste speelronde plek in play-offs om landstitel

De hockeyers van HGC hebben in de laatste speelronde in de hoofdklasse een play-offticket bemachtigd. Een 7-2 zege op het al gedegradeerde Hurley was voldoende voor de Wassenaarse club om naar de vierde plaats te klimmen.

Dankzij de zege ging HGC Oranje-Rood voorbij in de stand. Oranje-Rood had plaatsing voor de play-offs in eigen hand, maar moest het in de laatste speelronde opnemen tegen koploper Bloemendaal.

Tegen de mannen van Bloemendaal is echter bijna niemand opgewassen dit seizoen. Slechts één wedstrijd werd verloren dit seizoen. Desondanks kwam Oranje-Rood nog dicht bij de zege. Na doelpunten van Jasper Brinkman en Thierry Brinkman bracht Job Scheffers de spanning terug in de wedstrijd, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Oranje-Rood niet.

Eindstand hoofdklasse mannen

Kampong sloot een teleurstellend seizoen af met een 2-1 zege op Pinoké. De Utrechtse club had nog een minieme kans op play-offdeelname, maar dan had naast Oranje-Rood ook HGC punten moeten verspelen.

Dat deed HGC niet en daardoor speelt Kampong voor het eerst sinds 2011 geen play-offs.

HGC tegen Bloemendaal

HGC treft in de halve finales van de play-offs Bloemendaal. De andere halve finale gaat tussen Amsterdam en Pinoké. De eerste wedstrijden worden gespeeld op zondag 15 mei.

Kampong grijpt ondanks zege op Pinoké naast play-offs

De vrouwen van Den Bosch hebben de reguliere competitie als eerste afgesloten. De slotwedstrijd tegen degradatiekandidaat Oranje-Rood eindigde in een nipte 2-3 zege. 'Black & Yellow' gaat daarmee, opnieuw, als grote favoriet naar de play-offs.

In de eerste ronde van de strijd om de landstitel treft de Brabantse formatie HDM, de nummer 4 van de hoofdklasse. De andere halve finale gaat tussen de nummers 2 en 3, SCHC en Amsterdam.

Spanning onderin

Voor Bloemendaal was het erop of eronder in de laatste speelronde van de reguliere competitie. Een 4-0 zege op het vorige week al gedegradeerde Victoria bleek voldoende om de play-outs, waarin de clubs strijden tegen degradatie, te ontlopen.

Omdat Klein Zwitserland niet wist te winnen van HDM (1-1), ging Bloemendaal de club uit Den Haag voorbij. Klein Zwitserland is daarom samen met Oranje-Rood veroordeeld tot het spelen van play-outs. Daarin spelen beide clubs tegen een club uit de promotieklasse. De winnaar van die wedstrijden verdient een plaats in de hoofdklasse van volgend seizoen.

Eindstand hoofdklasse vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl