Mannen Kampong niet langs Oranje-Rood, vrouwen HDM doen goede zaken

Kampong blijft vierde na gelijkspel tegen Oranje-Rood

In de hoofdklasse mannen sloeg nummer vier Kampong een aanval van nummer vijf Oranje-Rood af. Het duel in Utrecht eindigde in 1-1. Bij Kampong speelde Sander de Wijn zijn eerste duel van 2022. De Oranje-international zag clubtopscorer Jip Janssen een strafbal missen.

Enkele minuten later kwam Kampong alsnog op voorsprong via Boet Phijffer. Joep de Mol zorgde laat in de tweede helft voor de Eindhovense gelijkmaker.

Top drie van hoofdklasse mannen wint

Nummer drie Pinoké ontsnapte met een late 0-1 zege op Tilburg aan puntenverlies en is bijna zeker van deelname aan de play-offs. Amsterdam won na een achterstand met 1-4 van hekkensluiter en buurman Hurley en verstevigde daarmee de tweede plaats.

De kersverse Europees kampioen Bloemendaal staat ruim bovenaan en boekte vandaag een 2-1 zege op Klein Zwitserland.

De stand in de hoofdklasse bij de mannen

De hockeysters van HDM hebben in de hoofdklasse goede zaken gedaan in de strijd om een van de vier tickets voor de play-offs om de landstitel. Door de 2-0 overwinning in Amstelveen op Pinoké verdrong het de directe concurrent voor de vierde plaats op de ranglijst. Bovendien liet HGC, een andere kanshebber, zich op eigen veld verrassen door Hurley: 1-2.

HDM, dat zich vorig seizoen voor het eerst mocht melden voor de play-offs, zette zondagmiddag al na acht minuten de toon door z'n eerste strafcorner meteen te verzilveren. Tessa Clasener sloeg in de rebound toe nadat keepster Kiki Gunneman de inzet van Bélen van den Broek nog had gestopt.

De thuisploeg nam in het vervolg van de confrontatie wel de nodige initiatieven om de gelijkmaker te produceren, maar de Haagse defensie gaf amper een krimp. Sterker, in de 61ste minuut had HDM met een snelle tegenaanval wel succes via Pien van der Heide.

HDM-speelster Tessa Clasener

HGC schoot zichzelf in de voet door na de nederlaag van afgelopen donderdag tegen HDM opnieuw de punten aan de tegenstander te laten. De Wassenaarse ploeg, die daarvoor ook al drie wedstrijden niet tot winst was gekomen, nam halverwege het duel met Hurley nog wel een voorsprong dankzij een strafcorner van Lisa Lejeune.

Het laatste woord was evenwel aan de gasten, die via een strafbal van Gitte Michels en een velddoelpunt van Marente Barentsen met de volle buit huiswaarts keerden: 1-2.

Amsterdam, de nummer drie van de ranglijst, greep op Tweede Paasdag ten koste van Den Bosch de titel in de Europa Hockey League, maar moest een week later Kampong een remise toestaan. Daar zag het na vroege treffers van Marijn Veen en Freeke Moes niet naar uit, maar de Utrechtse gasten rechtten de rug en kwamen door goals van Luna Fokke en Pam Imhof langszij: 2-2.