ANP
NOS Sport

Van Gerwen in finale ten onder tegen Premier League-koploper Clayton

Michael van Gerwen heeft in de 13de speelronde van de Premier League of Darts net naast de zege gegrepen. Van Gerwen ging in de finale in Glasgow met 6-3 onderuit tegen Jonny Clayton.

Van Gerwen scoorde de hele avond goed, maar liet het liggen op de dubbels. En in de finale tegen Clayton, de koploper van de Premier League, brak dat de Vlijmenaar op.

ANP
Koploper van de Premier League of Darts, Jonny Clayton

Clayton profiteerde vanaf het begin van missers van Van Gerwen en legde daarmee de basis voor zijn overwinning. Van Gerwen scoorde in de finale slechts 23% op zijn dubbels. Bij 4-3 voor Clayton miste Van Gerwen een paar cruciale darts, waarna zijn tegenstander makkelijk uitliep naar een 6-3 overwinning.

Vier gemiste matchdarts

In de kwartfinales had Van Gerwen afgerekend met Joe Cullen. Aanvankelijk leek dat met weinig moeite te gaan, maar de Engelsman kwam terug van 5-2 naar 5-5. In de laatste en beslissende leg won Van Gerwen, die al een matchdart gemist had, alsnog. Van Gerwen miste in de laatste leg nog eens drie matchdarts.

In de halve finale trof Van Gerwen de Engelsman Michael Smith, de nummer één-na-laatst van de Premier League voor deze speelronde. Smith had de eerste wedstrijd vrij makkelijk gewonnen van Gerwyn Price.

Van Gerwen begon sterk en kwam met 2-0 voor, maar die break voorsprong was hij al snel kwijt: 2-2. Ook de twee legs daarna waren voor Smith, maar Van Gerwen liet het hoofd niet hangen en maakte met een knappe 108-finish 4-3. Uiteindelijk werd het 5-5 en moest er een beslissende leg komen om de winnaar aan te wijzen.

Smith mocht beginnen maar Van Gerwen bezweek niet onder de druk. Hij scoorde goed en mocht als eerste proberen uit te gooien vanaf 104. Dat lukte hem in één keer.

Volgende week is de 14de speelronde in het Engelse Sheffield.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl