NOS Sportโ€ข

Van Gerwen verliest in tiende speelronde Premier League al in kwartfinale

Michael van Gerwen heeft zijn Premier League-zege van vorige week in Leeds geen goed vervolg kunnen geven. De Nederlandse darter verloor in Manchester met 6-5 van Jonny Clayton.

Beide spelers haalden een hoog gemiddelde (105,14 voor Van Gerwen en 109,10 voor Clayton), maar de Welshman was op de beslissende momenten scherper. Clayton gooide 66 procent van zijn dubbels uit, terwijl Van Gerwen niet verder kwam dan een uitgooipercentage van 38 procent.

De luidruchtige toeschouwers in de AO Arena, onder wie Everton-voetballer Donny van de Beek, zagen dat Van Gerwen wat opstartproblemen had. De drievoudig wereldkampioen keek al snel tegen een 0-2-achterstand aan. Met drie legs op rij stelde de Brabander vervolgens orde op zaken. Clayton, die achter Van Gerwen tweede staat in de Premier League, knokte zich sterk terug. Het ging tot 5-5 gelijk op.

Bij 5-4 miste Van Gerwen een eerste matchdart, door in plaats van bullseye een single bull te gooien. In de beslissende leg liet de Brabander een tweede kans liggen.

Van Gerwen mocht die elfde leg zelf beginnen, maar Clayton trok met een 180 en 125 het initiatief naar zich toe. Van Gerwen kreeg op 115 nog de kans om de wedstrijd uit te gooien en kreeg een matchdart op dubbel 18, maar faalde. Clayton gooide vervolgens 71 wรฉl uit en pakte de overwinning.

Wade wint in Manchester

Het is de vierde keer dit seizoen dat Van Gerwen in de kwartfinale sneuvelt. Daartegenover staan drie zeges (in Exeter, Brighton en Leeds), รฉรฉn verloren eindstrijd (in Rotterdam) en twee halvefinaleplekken.

Clayton ging later op de avond in de halve finale met 6-3 onderuit tegen Joe Cullen. Cullen verloor op zijn beurt de finale met 6-5 van James Wade.

Stand Premier League Darts na speelronde 10

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl