Michael van Gerwen baalt
NOS Sport

Van Gerwen uitgeschakeld in kwartfinales na spannend duel met Wade in Dublin

Michael van Gerwen is op de twaalfde speelavond van het Premier League-seizoen in de kwartfinales uitgeschakeld door James Wade. De nederlaag is voor Van Gerwen niet onoverkomelijk: de play-offs kunnen hem bijna niet meer ontgaan.

Dublin is een van de favoriete speelsteden van Van Gerwen. Voor vandaag verloor hij er nog nooit: alle negen partijen die hij er speelde wist hij te winnen.

Tegenover hem stond vanavond de wispelturige Engelsman Wade, die twee plaatsen onder Van Gerwen de vierde plek van de Premier League-ranglijst bezet. Vorige week in Aberdeen won Van Gerwen in de halve finales nog met 6-3 van Wade.

Gemiste kans

In Dublin startte Wade echter verrassend sterk aan het duel met Van Gerwen. Op 2-1 brak hij de Nederlander en even leek hij ongehinderd naar de winst door te stoten.

Maar Van Gerwen herstelde zich, brak Wade terug en leek steeds meer ritme te krijgen. Toch kwam Wade tot twee matchdarts, die hij op enkele centimeters miste.

Op 5-5 kreeg Van Gerwen dé kans om het pleit toch in zijn voordeel te beslechten, maar ook hij miste een matchdart. Daarna kon Wade de winst bijna niet meer ontgaan. De Brit bleef rustig en wierp zich naar de halve finales.

Achteraf was het geen schande dat Van Gerwen het vanavond aflegde tegen Wade. 'The Machine' won in de halve finales met gemak van Gerwyn Price en rekende in de finale af met Jonny Clayton.

Er resten nog twee reguliere speelrondes in de Premier League. Daarna gaat de top vier met elkaar in gevecht om de titel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl