Jonny Clayton ontvangt de felicitaties van Michael van Gerwen
NOS SportAangepast

Van Gerwen verliest finale en koppositie in Aberdeen en stapt boos van het podium

Michael van Gerwen heeft in de finale van de elfde speelavond van de Premier League Darts een nederlaag moeten slikken. In het Schotse Aberdeen ging 'Mighty Mike' met 5-6 onderuit tegen Jonny Clayton uit Wales en daarmee verloor hij ook de koppositie.

De eerste break was met een 94-finish voor Van Gerwen, maar Clayton bleef kalm en brak in de achtste leg terug voor de 4-4. In de daaropvolgende leg was de break weer voor Van Gerwen en met een 5-4 voorsprong kreeg de Brabander zelfs een matchdart.

Van Gerwen had een bullseye (50) nodig om de wedstrijd te winnen, maar gooide slechts een bull (25). Clayton sloeg keihard terug en pakte de wedstrijd met 6-5.

Clayton nam door de winst ook de eerste plaats in het Premier League-klassement over van Van Gerwen. Eerder dit Premier League-seizoen was Van Gerwen wel de beste in Exeter, Brighton en Leeds. In Rotterdam bereikte hij ook de finale.

Boos van het podium

Na afloop beende Van Gerwen boos van het podium, omdat hij zich had geërgerd aan scheidsrechter Russ Bray, die hem zou hebben afgeleid.

Stand Premier League Darts na speelronde 11

De avond begon voor Van Gerwen met een 6-3 zege in de kwartfinales op de Welshman Gerwyn Price, de wereldkampioen van 2021. Bij een 2-3 achterstand noteerde de Brabander een fraaie 11-darter. Daarna nam hij afstand en kwam Price niet meer in de buurt.

Vervolgens versloeg Van Gerwen in de halve finales de Engelsman James Wade met 6-3. Van Gerwen pakte een vroege break en stond zijn voorsprong niet meer af. De weinig verheffende wedstrijd kende een fraai einde toen Van Gerwen een 90-finish besloot op bullseye.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl