Van de Zandschulp wint van Carreño Busta op ATP-toernooi van Madrid

Botic van de Zandschulp heeft in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Madrid op knappe wijze gewonnen van Pablo Carreño Busta (18e op de ATP-ranking, Van de Zandschulp staat op plek 31): 6-7, 7-6, 6-3. Onze landgenoot overleefde drie matchpoints en won na een intens gevecht van bijna drie uur.

Dat Van de Zandschulp meedeed aan het ATP-toernooi van Madrid was al verrassend te noemen. Zondag gaf hij in zijn eerste ATP-finale - in München - op na ademhalingsproblemen.

Gelijkgaande eerste set

De eerste set ging lang gelijk op maar die trok Carreño Busta uiteindelijk toch naar zich toe.

Van de Zandschulp EPA

In de tweede set leek Van de Zandschulp last te hebben van het nipte setverlies. Hij verloor de eerste drie games, maakte 3-1 met een lovegame maar kwam toch weer 4-1 achter. Ondanks een breakpoint hield Van de Zandschulp wel zijn eigen game: 4-2.

De Spanjaard kon de partij echter niet uitserveren en gaf onze landgenoot weer hoop. Van de Zandschulp kwam terug, dwong een tiebreak af, won die en drukte daarna met enige moeite door.

De huidige nummer 18 tennisser van de wereld, Pablo Carreño Busta EPA

In de volgende ronde treft Van de Zandschulp de Belgische qualifier David Goffin.

Het masterstoernooi van Madrid geldt als het belangrijkste voorbereidingstoernooi voor Roland Garros, de enige grand slam op gravel, dat later deze maand begint.

STER reclame