Botic van de Zandschulp EPA

Botic van de Zandschulp heeft alweer een racket in handen. Een klein etmaal nadat hij had opgegeven in zijn eerste ATP-finale, stond de Nederlandse tennisser in Madrid weer op de baan voor een training. De kersverse nummer 31 van de wereld - hij stond een week geleden nog veertigste - lijkt fit genoeg voor deelname aan de Madrid Open, maar officieel bericht ontbreekt nog.

Van de Zandschulp sjokte zondagmiddag gedesillusioneerd met een handdoek over zijn hoofd de baan af in de eerste grote finale van zijn carrière. Wegens ademhalingsproblemen staakte de 26-jarige Nederlander de strijd tegen de jonge Deen Holger Rune.

"Het was onmogelijk om verder te spelen", meldde Van de Zandschulp na de partij op Twitter. "Een half uur later was alles weer oké."

Maandagochtend onderging de Nederlandse tennisser nog aanvullend onderzoek en dat lijkt nu in orde. "Alle medische checks zijn prima, ready to rock", liet Van de Zandschulp 's middags weten in een story op zijn Instagram-account, waar te zien was dat hij een training afwerkte op het terrein van de Madrid Open.

De post van Botic van de Zandschulp op Instagram Instagram Botic van de Zandschulp

De eerste partij van Van de Zandschulp in Madrid staat gepland op dinsdagochtend (vanaf 11.00 uur) tegen de Spaanse nummer 18 van de wereld Pablo Carreño Busta. In de derde ronde kan Van de Zandschulp al Rafael Nadal (nummer 4 van de wereld) treffen.

De bezetting is flink in Madrid, onder meer Novak Djokovic (nummer 1), Alexander Zverev (nummer 3) en Spaans supertalent Carlos Alcaraz (nummer 9) doen mee.

Van de Zandschulp liet afgelopen vrijdag in München zien opgewassen te zijn tegen de kanonnen. Toen veegde hij in twee sets (7-5, 6-1) nummer zeven van de wereld Casper Ruud van de baan voor een plek in de halve finales.

STER reclame