ProShots
NOS Sport

Grosjean maakt geen vrienden in IndyCar: 'Een oude aap leer je geen kunstjes meer'

Hij verliet de Formule 1 als een held, nadat hij uit een vlammenzee was ontsnapt. De Fransman Romain Grosjean maakte ruim een jaar geleden de overstap van de Formule 1 naar de IndyCar, waar hij direct een van de populairste coureurs was, door zijn onwaarschijnlijke verhaal.

Maar onder sommige zijn collega's in de Verenigde Staten heeft Grosjean het inmiddels al verbruid, zoals hij ook in de Formule 1 meermaals andere coureurs op zijn dak kreeg na onbezonnen acties op het circuit.

'Maken snel kennis met zijn reputatie'

Afgelopen zondag kwam Grosjean in aanraking met de bolide van Graham Rahal. In de strijd om de zevende plek op het Barber Motorsports Park in Alabama raakte Grosjean tot twee keer toe de auto van Rahal, die hem na de race een veeg uit de pan gaf.

"Een oude aap leer je geen kunstjes meer. We maken hier snel kennis met de reputatie die hij in Europa heeft opgebouwd."

Grosjean stond na verloop van tijd in de Formule 1 te boek als een brokkenpiloot en werd in 2012 zelfs geschorst voor de Grand Prix van Italië. Een week eerder veroozaakte hij bij de GP van België een startcrash waardoor Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Kamui Kobayashi, Sergio Pérez en Grosjean zelf uitvielen.

'The Phoenix'

Toch is de meest beklijvende herinnering aan de F1-loopbaan van Grosjean het moment waarop hij uit zijn brandende bolide weet te ontsnappen, tijdens de Grand Prix van Bahrein in 2020. Wonder boven wonder lukte het hem zelf zijn brandende auto te verlaten, waar serieus voor zijn leven werd gevreesd.

AFP
De vlammenzee na de crash van Grosjean in Bahrein

Het leverde hem de bijnaam 'The Phoenix' op, verwijzend naar de feniks die herrijst uit zijn eigen as.

'Het is wel klaar'

Na een populaire start in de Verenigde Staten is in elk geval Rahal niet meer te spreken over de Fransman. Ook bij de openingsrace van het seizoen in Florida was Grosjean volgens Rahal veel te wild op de baan. "In Saint Petersburg raakte hij iedereen die hij kon raken."

"En nu raakte hij Alexander Rossi, Colton Herta (beiden nota bene teamgenoten van Grosjean, red.) en hij raakte mij. Op een gegeven moment is het wel klaar."

Grosjean zelf zag het probleem niet zo van zijn manoeuvres van afgelopen weekeinde. "Het is gewoon racen, wiel tegen wiel. Dat is de IndyCar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl