Romain Grosjean Mercedes

Romain Grosjean stapt eind juni weer in een Formule 1-auto. De Fransman, die in november na een zware crash ontsnapte uit een vlammenzee bij de grand prix van Bahrein, mag enkele dagen na de grand prix van Frankrijk testronden rijden in de Mercedes waarin Lewis Hamilton in 2019 wereldkampioen werd.

Tijdens de Franse grand prix, bekend terrein voor de 35-jarige Grosjean, zal hij ook nog een aantal demonstratieronden rijden in de auto van Mercedes.

Beloofd

Daarmee komt Mercedes-baas Toto Wolff de belofte na die hij deed toen Grosjean in het ziekenhuis herstelde van de brandwonden die hij had opgelopen tijdens het ongeval, waarbij zijn auto in tweeën brak en vlam vatte. Grosjean zat aanvankelijk vast, maar wist na een halve minuut toch uit de auto te komen.

Grosjean was in Bahrein bezig aan zijn laatste races voor renstal Haas toen hij crashte. Wolff vond dat de Fransman zijn loopbaan in de Formule 1 niet op die manier kon beëindigen en nodigde hem uit achter het stuur van een Mercedes.

De maten van Grosjean zijn al opgemeten voor zijn testrace in de Mercedes Mercedes

"Ik kijk er enorm naar uit om weer in een Formule 1-bolide te stappen", liet Grosjean weten. "Zeker omdat het in een Mercedes is waarmee de wereldtitel is behaald. Ik hoorde hier voor het eerst van toen ik nog in het ziekenhuis lag in Bahrein. Dat nieuws fleurde me toen enorm op."

Grosjean heeft de autosport overigens niet helemaal vaarwel gezegd. Dit seizoen komt hij uit in IndyCar-races, waar hij de risicovolle circuits mijdt.

Bekijk hieronder een interview dat Grosjean gaf enkele dagen na de crash:

Grosjean voelde de vlammen: 'Moest er voor mijn kinderen uit zien te komen'

STER reclame