Romain Grosjean ANP

Romain Grosjean heeft een team gevonden in de IndyCar. De 34-jarige Fransman heeft onderdak gevonden bij Dale Coyne Racing, nadat er in de Formule 1 geen plek meer voor hem was.

Grosjean en zijn ploeggenoot Kevin Magnussen moesten bij de renstal van Haas plaatsmaken voor Nikita Mazepin en Mick Schumacher.

Grosjean was de laatste vijf jaar actief voor Haas. Hij stond in totaal tien keer op het erepodium. Namens Haas was zijn beste klassering een vierde plek op de Oostenrijkse Red Bull Ring in 2018, een race die door Max Verstappen werd gewonnen.

De meeste bekendheid vergaarde hij in zijn laatste Formule 1-race tot nu toe, de Grand Prix van Bahrein. Nadat hij met zijn bolide door de vangrail was geschoten, ontsnapte hij met slechts wat lichte verwondingen uit een vlammenzee.

Lammers over crash Grosjean: 'Leek wel een oorlogstafereel'

Vanwege dat ongeluk gaat Grosjean het wat rustiger aan doen. Door niet in actie te komen op de risicovolle circuits rijdt hij komend seizoen maximaal dertien races.

"Als vader van drie kinderen moet ik verstandig zijn in mijn beslissingen, met mijn keuzes voor de toekomst", aldus Grosjean. "Op dit moment voel ik me niet op mijn gemak - niet zozeer voor mijzelf, maar meer voor mijn kinderen en mijn vrouw - om 'ovals' te riskeren."

Het IndyCar-seizoen begint op 18 april met de Grand Prix van Alabama.

STER reclame