Arek Milik na een gemiste kans in de eerste helft

Bosz bezorgt Marseille gefrustreerde generale voor Europese clash met Feyenoord

Olympique Marseille heeft vier dagen voor de Europese wedstrijd tegen Feyenoord weinig indruk gemaakt in de Franse competitie. In het eigen Stade Vélodrome werd verloren van het Olympique Lyonnais van trainer Peter Bosz (0-3), die zelf nog zes seizoenen in Rotterdam speelde.

Feyenoord verdedigt donderdag de 3-2 overwinning van deze week, met als inzet de finale van de Conference League. Marseille speelde op volle sterkte, om de tweede plaats in de Ligue 1 en daarmee het directe Champions League-ticket te verdedigen.

Het werd een frustrerend potje voor de thuisclub, die voor rust hartstochtelijk aanviel en daarbij ook een paar keer pech had. Zo keek de VAR mee naar een handsbal binnen het strafschopgebied, maar ging de bal niet op de stip. En de bedrijvige oud-Ajacied Arek Milik had twee keer pech met grote kansen, die over en naast gingen.

Spelmaker Dimitri Payet zag na rust een vrije trap fraai worden gered en kreeg daarna tot zijn woede een tik in zijn gezicht. Maar de scheidsrechter Antony Gautier liet veel toe.

Marseille mist veel kansen

Het elftal van Bosz ging een stuk zuiniger om met zijn kansen. Castello Lukeba en Moussa Dembélé scoorden, waar Marseille de kansen om terug te komen in het duel om zeep hielp. Na weer een grote misser viel de nederlaag na een snelle tegenstoot via Karl Toko Ekambi uiteindelijk wel wat geflatteerd uit.

Afgelopen week blikte Peter Bosz al vooruit op het duel Olympique Marseille-Feyenoord.

Bosz vertelt over ervaring met Marseille-fans: 'Alle ruiten van de bus ingegooid'

Eerder op de dag had Feyenoord zich een stuk minder hoeven inspannen bij Fortuna Sittard, waar met 3-1 gewonnen werd.

Feyenoord hoopt donderdag voor het eerst in twintig jaar en als eerste Nederlandse club sinds vijf jaar een Europese finale te bereiken. Marseille bereikte vier jaar geleden de eindstrijd van de Europa League nog, waarin werd verloren van Atlético Madrid.

Marseille staat tweede in de competitie, drie punten voor Stade Rennais. Paris-Saint Germain is al kampioen.