AFP

"Ik hoop maar dat Erik ten Hag zit te kijken", verzuchtte Sky-analist en oud-Manchester United-speler Gary Neville in de rust van Manchester United-Chelsea (1-1). Want het was eigenlijk niet om aan te gluren wat de thuisploeg op de mat legde.

Dat Ten Hag komende zomer niet in een gespreid bedje belandt op Old Trafford, was voor iedereen al wel duidelijk. Maar vanavond bleek maar weer eens dat de club op diverse vlakken grote problemen heeft. Cristiano Ronaldo verbloemt met zijn scoringsdrift nog een heleboel.

Want het rommelt al lange tijd op bestuurlijk vlak bij United. De supporters uitten vanavond opnieuw hun onvrede over de familie Glazer, de Amerikaanse eigenaren van de club. Die protesten worden de laatste weken steeds luider. Met spandoeken en spreekkoren werden de Glazers verzocht te vertrekken. Een flink deel van de toeschouwers betrad het stadion pas nadat de wedstrijd al 17 minuten bezig was, verwijzend naar het aantal jaar dat de eigenaren de club weinig succesvol leiden.

Fans van United waren drukker met het protesteren tegen de eigenaren van hun club dan met het aanmoedigen van hun ploeg. AFP

Interim-manager Ralf Rangnick, die de komende twee jaar als een adviseur aan de club verbonden blijft, lijkt ook weinig heil meer te zien in de twintigvoudig kampioen. Volgens diverse media wordt de Duitser binnen enkele dagen aangesteld als nieuwe bondscoach van Oostenrijk.

Op het veld gaat het niet veel beter met de gevallen topclub. United mocht doelman David De Gea dankbaar zijn dat het bij rust nog 0-0 was. De Spaanse keeper redde op grote kansen voor N'Golo Kanté, Kai Havertz en Timo Werner. De thuisploeg stelde daar alleen een mislukte omhaal van Ronaldo tegenover, hoog over het doel van Chelsea.

Ronaldo maakt openingstreffer Alonso ongedaan

Het soepele samenspel van de Londense ploeg stond in schril contrast met het onsamenhangende toevalsvoetbal van United. Het was dan ook een klein wonder dat de openingstreffer pas na een uur spelen viel.

Reece James had op de rechterflank alle tijd en ruimte voor een voorzet, die via het doorkoppen van Havertz voor de voeten van de vrijstaande Marcos Alonso belandde. De Spanjaard scoorde met een bekeken volley: 0-1.

Deze omhaal van Ronaldo ging hoog over. AFP

De gelijkmaker kwam twee minuten later uit de lucht vallen en kwam op naam van Ronaldo. Na slordig uitverdedigen van Chelsea controleerde de Portugees een slim passje van Nemanja Matic en schoot keihard raak.

Ronaldo vlag op modderschuit

Dat Ronaldo momenteel de vlag op de modderschuit is bij United, blijkt wel uit de statistieken. De 37-jarige veteraan nam acht van de laatste negen treffers voor zijn rekening.

Na de bevlieging van Ronaldo had Chelsea even tijd nodig om zich te hervinden. Maar in het laatste kwartier ging de Champions League-winnaar van vorig seizoen weer op zoek naar de overwinning.

Na een subliem hakje van Mason Mount trof James de buitenkant van de paal en een handvol halve kansen bleek ook niet aan 'the Blues' besteed. De gasten noteerden 21 doelpogingen, tegenover slechts zes voor United.

Ondanks het grote overwicht kon Chelsea wel leven met het gelijkspel, want de ploeg staat stevig op de derde plaats en is hard op weg om zich voor de Champions League te plaatsen. United staat op de zesde plek en moet een achterstand van vijf punten op nummer vier Tottenham zien goed te maken om zich voor het miljoenenbal te plaatsen.

De stand in de Premier League per 28 april. NOS

STER reclame