Andrew Robertson viert de 1-0 tegen Everton

Liverpool wint verhitte derby van Everton en blijft City op de hielen zitten

Liverpool heeft in een verhitte derby met 2-0 gewonnen van Everton en staat met nog vijf duels te gaan weer op één punt van koploper Manchester City, dat zaterdag met 5-1 van Watford won.

In een wedstrijd met veel opstootjes, felle duels en irritaties was Liverpool voor rust superieur. De ploeg van Virgil van Dijk had ruim 85 procent balbezit, maar kwam amper tot kansen. De beste mogelijkheid voor rust was zelfs voor het in degradatienood verkerende Everton, dat vol op de verdediging leunde, na een counter van Abdoulaye Doucouré.

Nadat Everton na rust een paar keer voor gevaar gezorgd had, kopte Andrew Robertson na ruim een uur raak op aangeven van Mohamed Salah. Liverpool heerste ook daarna en vlak voor tijd kopte invaller Divock Origi de 2-0 binnen.

Bij Everton ontbrak de geblesseerde Donny van de Beek, Anwar El Ghazi bleef op de reservebank.

Chelsea op de valreep langs West Ham United

Chelsea pakte op de valreep drie punten tegen West Ham United. De nummer drie was op Stamford Bridge met 1-0 te sterk voor de nummer zeven door een treffer van Christian Pulisic.

Christian Pulisic is de gevierde man bij Chelsea

De eerste helft van de Londense derby leverde amper hoogtepunten op. Chelsea maakte een lamlendige indruk en beide ploegen wisten geen enkele echte kans te creëren.

Na rust speelde Chelsea met iets meer bezieling, maar Timo Werner (3x) en N'Golo Kanté misten de mogelijkheden.

Vlak voor tijd kreeg Craig Dawson rood nadat hij Romelu Lukaku had gevloerd, maar Lukasz Fabianski keerde de zeer beroerd genomen penalty van Jorginho. Kort daarna scoorde Pulisic alsnog.

Weghorst wint met Burnley

Met Wout Weghorst in de basis wist Burnley de degradatiezone voor het eerst sinds oktober te verlaten. Wolverhampton Wanderers werd met 1-0 verslagen door een treffer van Matej Vydra.

Burnley staat momenteel op de zeventiende plek en gaat zaterdag op bezoek bij concurrent Watford.