Formule 1-kampioen Lewis Hamilton (links) zou willen investeren in Chelsea
NOS Voetbal

Verstappen verbaasd door Chelsea-plan Hamilton: 'Ik zou nooit Ajax kopen'

Zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton is volgens verschillende Britse media van plan om geld te investeren in Chelsea. De Londense voetbalclub is door de Russische eigenaar Roman Abramovitsj noodgedwongen te koop gezet.

Hamilton heeft zich, net als onder anderen tenniskampioene Serena Williams, gevoegd bij een consortium onder leiding van voormalig Liverpool-voorzitter Martin Broughton. Ook Sebastian Coe, president van de internationale atletiekfederatie, maakt deel uit van het gezelschap.

Hamilton en Williams zouden beiden ongeveer tien miljoen pond bij willen dragen aan de overnamepoging. Williams investeerde eerder al in Angel City FC, een club in de Amerikaanse vrouwenvoetbalcompetitie.

Verstappen verbaasd

Max Verstappen, die met Hamilton vorig jaar in een felle strijd was verwikkeld om de wereldtitel, reageerde met een knipoog op het voornemen van zijn rivaal. "Ik dacht dat hij een fan van Arsenal was", aldus Verstappen in Imola, waar hij zich voorbereidt op de Grand Prix van Emilia-Romagna, tegenover persbureau PA.

Serena Williams is een van de bekende namen in het consortium van Martin Broughton

"Ik ben een fan van PSV, dus zou ik nooit Ajax kopen", vervolgde Verstappen. "Wanneer je als Arsenal-fan voor Chelsea gaat, is dat op zich interessant. Maar uiteindelijk doet iedereen met zijn geld wat hij wil, dus laten we afwachten hoe het afloopt."

Verstappen: "Sowieso zou ik, als ik een voetbalclub zou kopen, altijd volledig eigenaar willen zijn en niet slechts van een percentage. Dan kan je zelf alle beslissingen nemen."

Drie partijen in de running

Een woordvoerder van Hamilton bevestigde diens interesse in Chelsea, maar claimde dat het genoemde geldbedrag van tien miljoen pond niet klopt. Mogelijk krijgt de Britse coureur, in ruil voor zijn financiële bijdrage, bij de club een rol in het promoten van diversiteit.

Ook een consortium onder leiding van de Amerikaanse zakenman Todd Boehly, die mede-eigenaar is van honkbalclub Los Angeles Dodgers, is nog in de running voor de overname van Chelsea. Datzelfde geldt voor een groep investeerders onder aanvoering van Steve Pagliuca, die al aandelen van Atalanta Bergamo en Boston Celtics bezit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl