AFP
NOS Voetbal

'Pep' Lijnders belangrijkste reden voor Klopp om contract te verlengen

Jürgen Klopp heeft zijn contract als trainer van Liverpool verlengd tot de zomer van 2026. De Duitser, die in 2015 aan het roer kwam, won met de club onder meer de Champions League (2019) en de titel in de Premier League (2020).

De contractverlenging komt een dag nadat Liverpool een grote stap zette richting de finale van de Champions League. De ploeg van Klopp won met 2-0 in de eerste halve finale van het Spaanse Villarreal.

Ook de assistenten van Klopp, Peter Krawietz en de Nederlander Pepijn Lijnders hebben hun contract verlengd. Klopp zegt op het clubkanaal van Liverpool dat de contractverlenging van 'Pep' Lijnders cruciaal was om bij te tekenen. "Hij is de belangrijkste reden om hier te willen blijven. Onze band gaat verder dan alleen voetbal. Dus toen hij zei: ik doe mee, ben ik gesprekken over verlenging gestart."

Pepijn Lijnders begon in 2014 als jeugdtrainer bij Liverpool. Later werd hij de assistent van Brendan Rogers en later dus Klopp. In 2018 maakte hij een kort uitstapje als hoofdtrainer van NEC. Na zijn ontslag in Nijmegen nam hij weer plaats op de bank naast Jürgen Klopp.

Liverpool is op dit moment verwikkeld in de strijd om de landstitel met Manchester City, de Reds staan tweede met 1 punt achterstand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl