NOS Voetbal

Lijnders analyseert titel Liverpool: 'Trainen alsof hun leven ervan afhangt'

Lijnders: 'Spelers trainen elke dag alsof hun leven ervan afhangt'

Nooit eerder werd een club in Engeland zeven speelronden voor het einde van het seizoen al kampioen. De eerste titel voor Liverpool in dertig jaar is dus echt een unicum. Assistent-trainer Pepijn Lijnders, rechterhand van coach Jürgen Klopp, probeert te verklaren waarom het verschil met de concurrentie zo groot was dit seizoen.

"Het komt voor mij maar op één ding neer: de ijzersterke wil van onze spelersgroep om beter te worden, stappen te blijven zetten en te trainen alsof hun leven ervan afhangt. Elke dag weer en na iedere overwinning. Er zijn zo veel factoren voor een succesvol elftal, maar ik denk dat dit echt de doorslaggevende factor is geweest...", zegt Lijnders.

Assistent-trainer Pepijn Lijnders naast manager Jürgen Klopp

'Identiteit is intensiteit'

Liverpool kan nog meer records breken. De formatie van Klopp kan bijvoorbeeld het record 'de meeste punten in één seizoen' pakken. Dat record staat nu op naam van Manchester City, dat in het seizoen 2017-2018 op 100 punten eindigde. Liverpool heeft nu 86 punten en daar kunnen er in de laatste zeven wedstrijden nog maximaal 21 bijkomen.

Lijnders: "Deze groep heeft het niet in zich om rustig aan te doen. Onze identiteit is intensiteit. Dat zal de komende dagen misschien net iets minder zijn, maar daarna gaan we er weer vol voor. We willen het maximale eruit halen", aldus Lijnders.

Pepijn Lijnders pakt kampioenscadeau FC Liverpool uit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl