Na dertig jaar is Liverpool weer kampioen van Engeland. Eindelijk, zullen de fans zeggen. Onderstaand een verzameling van reacties en foto's en filmpjes op social media rondom de landstitel van Liverpool.

Om 22.10 uur Engelse tijd, 23.10 uur Nederlandse tijd, donderdagavond kon Liverpool het van de daken schreeuwen.

De spelers hadden samen gekeken naar de wedstrijd tussen Chelsea en Manchester City, donderdagavond. Door de nederlaag van City kon Liverpool eindelijk feest vieren.

"De wedstrijd leek eindeloos, zo lang duurde het", zei Virgil van Dijk in gesprek met BT Sport. "Toen Chelsea scoorde waren we blij, maar daarna scoorde Kevin de Bruyne een geweldige vrije trap. Toen werd ik steeds nerveuzer."

"We zijn zo trots op elkaar. Het is geweldig. Dit gevoel is niet te omschrijven." Kort nadat Van Dijk die woorden had uitgesproken, werd het interview verstoord door zijn teamgenoten, die een feestje vierden.

"Ik heb er geen woorden voor", zei trainer JΓΌrgen Klopp. "Dit is ongelooflijk, ik had nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn. Kampioen worden met Liverpool is fantastisch. Dit is voor Kenny (Dalglish, red.), voor Stevie (Gerrard, red.) - voor iedereen!"

Liverpool-legende Kenny Dalglish, trainer van 'The Reds' bij de laatste landstitel in 1990, had op zijn beurt complimenten voor Klopp. "Hij heeft het fantastisch gedaan. Klopp vertegenwoordigt alles waar Liverpool voor staat", aldus Dalglish.

Zie hoe de spelers van Liverpool, onder wie Van Dijk, hieronder juichen na het laatste fluitsignaal bij Chelsea-Manchester City.

De Daily Star kopt "On Klopp of the world" en de Daily Mail schrijft dat het zeker de indrukwekkendste triomf is in de geschiedenis van de club. "Deze betekent meer, records zijn gebroken en de geschiedenis is herschreven."

Ook uit andere hoeken stroomden de felicitaties voor met name Klopp binnen. "Hij heeft van een goed elftal een wereldelftal gemaakt", aldus Karl-Heinz Riedle die van 1997 tot 1999 onder contract stond in Liverpool.

"Klopp heeft iets groots volbracht, eerst pakt hij de Champions League en nu het kampioenschap. Wow", zo sprak Erik Meijer zijn bewondering uit bij Sky Sports. En aanvoerder Jordan Henderson van Liverpool vatte het in een zin samen: "Dit was allemaal niet mogelijk geweest zonder de trainer."

'Liverpool heeft titel verdiend'

"Liverpool heeft een geweldig seizoen gespeeld. Ze hebben de titel verdiend", zei Pep Guardiola, die Manchester City de afgelopen twee seizoenen naar de titel coachte, na de nederlaag tegen Chelsea. "Wij moeten van dit jaar leren en onszelf verbeteren."

Guardiola en Lampard feliciteren Liverpool: 'Mooie kampioen'

Buiten stadion Anfield vierden de fans feest. Daarbij lukte het zeker niet altijd om, volgens de geldende coronamaatregelen, voldoende afstand te houden. Bovendien geldt er in Engeland nog altijd een samenscholingsverbod.

"Helaas hield niet iedereen zich aan de geldende regels. Hoewel de overgrote meerderheid van de vieringen goedaardig was, koos een groot aantal mensen ervoor om zich buiten het stadion te verzamelen", aldus politiechef Rob Carden.

Hij deed ook een beroep op de mensen om de komende dagen vooral veilig en op afstand feest te blijven vieren. Een huldiging van Liverpool zal er ook niet komen, vanwege alle restricties.

En op social media stroomden de felicitaties binnen.

STER reclame