Christian Pulisic zet Chelsea op 1-0 tegen Manchester City

City verliest en laat daarmee de champagneflessen in Liverpool knallen

Manchester City had het titelfeest van Liverpool nog even kunnen uitstellen, maar door een 2-1 nederlaag van de ploeg van Pep Guardiola bij Chelsea mag Liverpool zich na vanavond voor het eerst in dertig jaar weer kampioen van Engeland noemen.

Een fout in de verdediging leidde in de 36ste minuut de eerste tegengoal van City in. Benjamin Mendy wilde passen op Ilkay Gündogan, maar Christian Pulisic onderschepte de bal, ging alleen op doelman Ederson af en opende beheerst de score.

Nadat Kevin De Bruyne tien minuten na rust met een prachtige vrije trap de gelijkmaker voor zijn rekening had genomen, wankelde Chelsea even. Zo raakte Raheem Sterling de paal en was Sterling met een geplaatst schot net naast nog een keer dichtbij.

Miraculeus van de lijn

Daarna kwamen er in de vermakelijke wedstrijd ook weer kansen voor Chelsea. Kyle Walker redde miraculeus op de lijn na een inzet van Pulisic en Fernandinho leek hetzelfde te doen. De beelden toonden echter aan dat de Braziliaan de bal met zijn arm had weggeslagen uit de doelmond.

Kyle Walker (liggend) redt op de lijn

Na ingrijpen van de VAR kreeg Fernandinho rood en Chelsea een strafschop. Willian schoot de buitenkans binnen en zorgde niet alleen in Londen voor blije gezichten voor de tv. De goal betekende dat de champagneflessen in Liverpool konden worden ontkurkt.

De enige troost voor City is dat Liverpool in ieder geval niet in Manchester kampioen is geworden. Voor een erehaag kan City zich wel opmaken. Op 2 juli staat Manchester City-Liverpool op het programma.