NOS Voetbal

Schokeffect Willem II blijft uit; Fortuna wint degradatiestrijd met 1-0

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittarrd - Willem II

Bij Willem II is na het ontslag van trainer Fred Grim en technisch directeur Joris Mathijsen het welbekende schokeffect uitgebleven. De Tilburgers, met Denny Landzaat als coach op de bank, konden ook in het degradatieduel met Fortuna Sittard een verlies niet voorkomen: 1-0.

Door de overwinning komt Fortuna in punten langszij bij Willem II, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Een ding is zeker: het is onderin in de eredivisie ongemeen spannend.

De staartploegen boden in Sittard meer spanning dan vermaak. Fortunees Zian Flemming was het meest bedrijvig en schoot toen hij alleen op doelman Timon Wellenreuther af mocht naast.

Duidelijke taal na nieuwe nederlaag Willem II: 'Pfff, klote'

Aan de overkant hielp ook Elton Kabangu oog in oog met keeper Yanick van Osch een uitgelezen kans op de 0-1 om zeep.

Tandeloos Willem II

Met het hoofd was Flemming op aangeven van Lisandro Semedo na de rust wel doeltreffend. Fortuna-aanvaller Mats Seuntjens trof nog de paal en Willem II, dat voor het vijfde duel in successie niet scoorde, oogde tandeloos.

Bij Fortuna Sittard was er na afloop genoeg reden voor een klein feestje, nadat het vorige week nog het degradatieduel met PEC Zwolle had verloren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl