Nasser el Khayati in het shirt van Willem II
NOS Voetbal

El Khayati moet dolend Willem II voor degradatie behoeden

Nasser El Khayati gaat het dolende Willem II helpen in de strijd tegen degradatie. De 33-jarige aanvallende middenvelder, voormalig publiekslieveling van ADO Den Haag, heeft een contract getekend in Tilburg tot het einde van het seizoen.

De Tilburgers zitten in zwaar weer: na een bijzonder slechte reeks - slechts één overwinning (tegen RKC) in achttien wedstrijden - staan ze vijftiende in de eredivisie. Dat kostte trainer Fred Grim en technisch directeur Joris Mathijsen deze week de kop.

Vorig jaar gedegradeerd met ADO

El Khayati kwam eind vorig seizoen voor het laatst in actie. Hij degradeerde met ADO Den Haag uit de eredivisie. Hij was halverwege afgelopen seizoen teruggekeerd bij de club om ze in de eredivisie te houden.

De voetbalcarrière van El Khayati kent een opvallend verloop. Hij was een belofte bij PSV, wisselde daarna meerdere keren van club, maar zijn carrière kwam niet van de grond. Via amateurclub Kozakken Boys belandde hij op 25-jarige leeftijd bij de Engelse laagvlieger Burton Albion. Met dank aan trainer Jimmy Floyd Hasselbaink.

Diezelfde Hasselbaink haalde El Khayati later naar Queens Park Rangers, uitkomend op het tweede niveau van Engeland. Daarna kwam de creatieve voetballer bij ADO Den Haag, waar hij - op een uitstapje naar Qatar na - de rest van zijn loopbaan speelde. Sinds afgelopen zomer was hij transfervrij.

El Khayati wordt door Willem II gehaald als vervanger van Thijs Oosting, die onlangs zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie en dit seizoen niet meer in actie komt.

Eerder deze week vertelde algemeen directeur Martin van Geel over het ontslag van trainer Fred Grim en technisch directeur Joris Mathijsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl