ANP
NOS Schaatsen

Eerbetoon in Thialf overtreft alle verwachtingen van Wüst en Kramer: 'Echt te gek'

Met een zeer groots en prachtig eerbetoon in een uitverkocht Thialf hebben Sven Kramer en Ireen Wüst afscheid genomen van de schaatssport. "Het was echt te gek, het heeft alle verwachtingen overtroffen", vertelden de twee schaatslegendes na afloop van de ceremonie in Heerenveen.

In ongeveer 45 minuten werden Kramer en Wüst geëerd met speeches en boodschappen van onder anderen minister-president Mark Rutte, bondscoach Louis van Gaal, IOC-voorzitter Thomas Bach en ISU-voorzitter Jan Dijkema. Ook werden ze toegezongen en waren er ingesproken boodschappen van andere schaatsers, vrienden en familie.

Bekijk hieronder een gedeelte uit de afscheidsceremonie.

Prachtig en ontroerend eerbetoon aan Wüst en Kramer in uitverkocht Thialf

"Het was heel veel tegelijk", vertelde Wüst, die regelmatig haar tranen de vrije loop liet in Heerenveen. "En dan zit Sven zo naast me met een stalen gezicht en ik was zo emotioneel. Ik kon het echt niet droog houden, hoor. Alles passeerde de revue en dat doet heel veel met me."

Kramer en Wüst reden een ereronde over het ijs tijdens de speciale afscheidsceremonie, waar ook Koning Willem-Alexander en prinses Amalia bij aanwezig waren. Beide schaatsers kregen een eigen bocht in Thialf. De bocht voor de finish heet voortaan de Sven Kramer-bocht, de andere bocht na de finish de Ireen Wüst-bocht.

Bekijk hieronder de reactie van Sven Kramer en Ireen Wüst na afloop van de afscheidsceremonie.

Kramer en Wüst dankbaar voor 'supermooi' afscheid: 'Het was overweldigend'

"Het was echt te gek, ik moest echt wel een paar keer mijn tranen wegslikken", vertelde Kramer na afloop. "Het heeft alle verwachtingen overtroffen. Prachtig, in een vol Thialf, ik ben blij dat het zo kon. Ik ben heel dankbaar dat ik mijn carrière zo kan afsluiten. Het is een grote achtbaan geweest, ik had het niet anders willen doen."

Wust: "Het was overweldigend en echt een grote verrassing. Het was nog groter dan ik had durven dromen. Echt supermooi. We zijn trots en dankbaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl