Jutta Leerdam won afgelopen weekend de WK sprint in Hamar
NOS Schaatsen

Leerdam mist wereldbekerfinale in Heerenveen door coronabesmetting

Jutta Leerdam kan door een coronabesmetting niet meedoen aan de wereldbekerfinale in Heerenveen komend weekend. Dat meldt ze op haar eigen Instagram-pagina. De wedstrijden in Thialf zijn de afsluiting van het schaatsseizoen.

De 23-jarige Leerdam pakte op de Olympische Winterspelen in Peking afgelopen maand het zilver op de 1.000 meter en werd vorige week in het Noorse Hamar voor het eerst wereldkampioene sprint.

Op tijd hersteld?

Op haar Instagram-pagina zegt Leerdam dat ze al twee jaar voorzichtig is, maar nu toch vlak voor het einde van het seizoen corona te pakken heeft. "Ik wilde het seizoen eindigen met een knaller in een vol Thialf. Maar ik zal het moeten accepteren en kijken naar de andere meiden."

De wereldkampioene sprint houdt een kleine slag om de arm dat ze op zondag nog kan rijden als ze op tijd is hersteld. Leerdam bezet in het huidige wereldbekerklassement op de 500 en 1.000 meter respectievelijk de zestiende en achtste plaats.

Het is ook nog onzeker of Patrick Roest de wedstrijden in Thialf haalt. De schaatser van Team Jumbo-Visma testte na de WK allround, waar hij tweede werd achter Nils van der Poel, positief op het coronavirus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl