S10 tijdens een optreden in Carré afgelopen december
NOS Nieuws

S10 doet met 'De Diepte' mee aan Songfestival in Turijn

De Diepte, zo heet het liedje waarmee S10 namens Nederland naar het Songfestival gaat. Het is de eerste Nederlandstalige inzending sinds 2010.

De Nederlandse zangeres presenteerde het nummer vandaag in het Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. Ze kreeg een staande ovatie van het publiek. Na afloop zei de 21-jarige S10 met een understatement "wel een beetje emotioneel" te zijn.

De Diepte is een rustig nummer, het gaat onder meer over donkere dagen en angsten. Bij de bekendmaking zei ze heel trots te zijn. "Het komt van ver. Ik doe het voor al die S10'en die op die plek geweest zijn. Het raakt me heel erg. Het kan gewoon goedkomen", zei ze bij het radioprogramma Aan de Slag! op NPO Radio 2. De zangeres kampte in het verleden met een depressie.

Luister hier naar de inzending:

Meedoen aan het Songfestival is al lang een droom van de zangeres. Na de finale van het Songfestival in Rotterdam in 2021 twitterde ze: "Schatjes, hoe gaan we ervoor zorgen dat ik volgend jaar mee mag doen aan #Eurovision?"

In december werd bekend dat Stien den Hollander, beter bekend als S10, namens Nederland naar het Songfestival gaat. Songfestivalcommentator Cornald Maas, die onderdeel uitmaakt van de selectiecommissie, zei eerder "overrompeld" te zijn door het liedje. Volgens hem is S10 iemand "van wie de stem onder je huid gaat zitten vanaf de allereerste tel".

Dit zegt ze zelf over haar nummer:

S10: 'Nummer is een liefdesbrief aan mijn verdriet'

Het Songfestival vindt dit jaar van 10 tot en met 14 mei plaats in de Italiaanse stad Turijn. S10 doet mee in de eerste halve finale.

Russische acts zijn uitgesloten van deelname. De European Broadcasting Union (EBU) heeft dat vorige week bekendgemaakt. Het land mag niet meedoen vanwege de inval in Oekraïne. Meerdere deelnemende landen hadden hiertoe opgeroepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl