1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Eurovisie Songfestival kostte minder dan begroot, ook minder inkomsten

De organisatie van het Eurovisie Songfestival heeft minder geld gekost dan verwacht. Door het aangepaste programma heeft de organisatie van zijn budget 3,7 miljoen euro overgehouden. In totaal is 19 miljoen euro uitgegeven.

Vanwege de coronapandemie werden onderdelen aangepast of geschrapt, waardoor er minder geld is uitgegeven dan begroot. Wel hebben ondernemers in de stad minder aan het festival verdiend. Dat kwam doordat er minder buitenlandse bezoekers naar de stad kwamen en horecagelegenheden zich moesten houden aan beperkende maatregelen, zegt de gemeente.

In totaal verdienden Rotterdamse ondernemers 2,8 miljoen euro aan het festival. Festivalbezoekers, medewerkers van de organisatie en delegaties van deelnemende landen waren goed voor ruim 17.000 hotelovernachtingen, meldt Rijnmond.

Kijk hier naar alle hoogtepunten van het Songfestival 2021:

De hoogtepunten van het Songfestival in 6 minuten

Het college van de gemeente kijkt "tevreden en enthousiast" terug op het evenement en organiseert graag een "volgend evenement van wereldformaat".

De finale van het Eurovisie Songfestival trok in Nederland bijna 5,5 miljoen kijkers. Wereldwijd keken er in totaal 183 miljoen mensen.

Begin december werd bekend dat zangeres S10 Nederland volgend jaar vertegenwoordigt op de 66e editie van het muziekfestival in Italië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl