NOS Voetbal

Ten Hag niet in paniek om dipje Ajax: 'Situatie Neres zeker thema geweest'

Ten Hag: 'Natuurlijk zijn we betrokken en hebben we meegeleefd met Neres'

Hoewel Erik ten Hag nog niet wil zeggen of hij zijn contract bij Ajax uitdient, zegt hij wel al volop bezig te zijn met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. De trainer werkte nauw samen met technisch directeur Marc Overmars, die vanwege grensoverschrijdend gedrag vertrok.

"Het overvalt me ook een beetje", zegt Ten Hag als zijn toekomst bij de regerend kampioen ter sprake komt. Ja, die samenwerking met Overmars verliep volgens hem bijzonder succesvol. "Maar op dit moment is het vizier alleen maar op dit seizoen. Het thema moet zijn hoe we weer wedstrijden gaan winnen."

Donderdag gaat Ajax in de halve finales van het bekertoernooi op bezoek bij AZ, de ploeg in vorm.

"Het is een heel stabiel geheel, met ontzettend veel drive in de ploeg", omschrijft Ten Hag de Alkmaarse opponent, die in december in de eredivisie nog te sterk was voor Ajax. "Het zit gewoon heel goed in elkaar."

ANP
Owen Wijndal (midden) tijdens een eerder duel met Ajax dit seizoen

Een van de tegenstanders die Ten Hag goed in de gaten zal houden, is Owen Wijndal. Een speler die volgens hem klaar is voor de top, getuige zijn status als international van Oranje. "Hij staat al een tijd op ons lijstje."

"Ik ben al voor na dit seizoen bezig. Dat is mijn verantwoordelijkheid", houdt de Tukker, die zelf nog een contract heeft tot medio 2023, de transfermarkt nauwlettend in de gaten. "Dat doe ik samen met de staf, waarbij er veel communicatie is met Gerry Hamstra. Dan heb je nog de scouting. En nu Marc is weggevallen, gaat ook Edwin van der Sar daar een rol in spelen."

Het seizoen gaat nu pas echt beginnen, benadrukt Ten Hag, nog op drie fronten met de Amsterdammers in de race om de prijzen. De overvolle agenda leek zijn tol te eisen met een remise bij Benfica en een nederlaag bij Go Ahead Eagles. "Nu hebben we anderhalve wedstrijd slecht gespeeld. Laten we niet meteen in paniek waren."

Medeleven met Neres

Ten Hag wil zich niet verschuilen achter excuses, ook al zegt hij dat met name Antony erg was getroffen door de situatie rond David Neres. De Braziliaan vertrok deze winter naar Sjachtar Donetsk, waar hij in oorlogsgebied verzeild raakte en vanuit een hotel in Kiev een noodoproep plaatste.

"Dat is zeker een thema geweest", merkte Ten Hag. "Via de spelers hebben we contact gehad. Natuurlijk zijn wij betrokken. We zijn heel erg blij dat hij uit die situatie getrokken is. Dat hij nu veilig is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl