ANP
NOS Voetbal

Ajax zoekt naar oorzaken voor flater: 'Zien het zeker niet als tussendoortje'

Furieus was trainer Erik ten Hag. Voor de tweede keer dit seizoen heeft Ajax punten verspeeld tegen het bescheiden Go Ahead Eagles, anders had de koploper van de eredivisie al een straatlengte voorgestaan op PSV, Feyenoord en AZ.

"De spanning is nooit weggeweest. Althans, niet voor mij", refereert Ten Hag aan het gat met PSV, dat plotseling nog maar twee punten is. "Duidelijk is dat niet de juiste energie op het veld werd gebracht. Niet de juiste concentratie en ook niet de juiste samenwerking."

Bekijk hieronder de reacties van Erik ten Hag en Daley Blind:

Vooral het blok achterin moet het ontgelden. Volgens Ten Hag zijn beide tegendoelpunten van de Amsterdammers te voorkomen als afspraken beter werden nageleefd.

"Dit mag ons niet overkomen", is ook Daley Blind duidelijk. De verdediger veranderde zelf een inzet van Iñigo Córdoba van richting, waardoor keeper André Onana kansloos was bij de 1-0. Later schoot hij een vrije schietkans vanaf de rand van het strafschopgebied naast. "Het was van onze kant niet goed genoeg, anders moeten wij gewoon winnen, met alle respect voor Go Ahead Eagles."

En om even een misverstand uit de wereld te helpen, zegt Blind: "We zien het zeker niet als tussendoortje."

We hadden dit kalenderjaar nog niet verloren. Dit kan niet, dit had ook niet mogen gebeuren.

Erik ten Hag na de nederlaag van Ajax bij Go Ahead Eagles.

Elke wedstrijd wordt bloedserieus genomen onder het strenge bewind van Ten Hag. Maar concludeert de trainer dat er vier dagen na de Europese kraker bij Benfica (2-2) in de Champions League geen team stond aan de Vetkampstraat.

"Dat zit me dwars", moppert Ten Hag. "Maar de spelers hebben er ook eigen verantwoordelijkheid in dat ze scherpte meebrengen op het veld. We hadden dit kalenderjaar nog niet verloren. Dit kan niet, dit had ook niet mogen gebeuren."

Gebroken vinger Pasveer

Opvallende speler in de basis was Onana, die zich vanwege een gebroken vinger bij Remko Pasveer mag verheugen op nog een paar wedstrijden in de hoofdmacht. Zo kan de keeper zijn Ajax-periode toch nog afsluiten op het veld. "Ik ben dankbaar voor alle jaren hier."

Bekijk hieronder het volledige interview met André Onana:

Onana terug in Ajax-doel: 'Ben het gewend grote wedstrijden te spelen'

Zijn vertrek wordt betreurd, vooral de manier waarop. Onana werd vervloekt in Amsterdam, tekende al een contract bij Internazionale. Maar nu kunnen ze hem toch nog even goed gebruiken, waarmee de wens van Ten Hag om twee competitieve keepers te hebben dus zeker geen overbodige luxe bleek. En Onana maakte zijn veelbesproken terugkeer in de A-selectie niet om alleen een beetje op niveau te trainen.

"Als het team me nodig heeft, ben ik beschikbaar", benadrukt Onana. En ook het vertrouwen is er na een praktisch voetballoze periode van een jaar niet minder om. "Ik ben het gewend grote wedstrijden te spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl