PEC Zwolle dieper in degradatiezorgen na nederlaag tegen Heracles

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - PEC Zwolle

PEC Zwolle is voorlopig nog niet uit de degradatiezorgen. De Zwollenaren verloren met 2-0 van Heracles Almelo en blijven daardoor ook na de 24ste speelronde hekkensluiter.

Heracles was in eigen huis heer en meester en kwam dan ook na 19 minuten op voorsprong. PEC-doelman Kostas Lamprou kwam ver zijn doel uit en kon eenvoudig uitgespeeld worden door Anas Ouahim. De Duitse middenvelder legde de bal af op Luca de la Torre, die de bal in het inmiddels verlaten doel wist te schieten en zijn tweede doelpunt in zijn carrière maakte.

In het restant van de eerste helft waren de kansen aan beide kanten schaars. Op een schot naast de paal van Giacomo Quagliata na kwam niemand meer in de buurt van een doelpunt.

Sinan Bakis

Vlak na rust was PEC Zwolle wel gevaarlijk. Kenneth Paal waagde een poging van afstand, maar doelman Janis Blaswich hoefde niet in actie te komen om een doelpunt te voorkomen. Dichter bij een treffer kwamen de bezoekers niet meer.

Heracles was ook in de tweede helft een maatje te groot voor de Zwollenaren en via Sinan Bakis werd de voorsprong verdubbeld.

Clubicoon

Voorafgaand aan het duel in Almelo werd Everton Ramos da Silva verkozen tot hét clubicoon van Heracles. De Braziliaan, die met 70 doelpunten Heracles' topscorer is in de eredivisie, werd geëerd door de supporters.

Everton zag zijn naaste belager op die ranglijst, Samuel Armenteros (43 doelpunten), zijn rentree maken in het shirt van Heracles. De Zweed keerde deze winter terug bij de club uit Almelo.