Kaj Sierhuis geblesseerd op de grond tegen FC Utrecht
NOS VoetbalAangepast

Wisselingen bij Heracles: toptransfer voor Blaswich, einde seizoen voor Sierhuis

Kaj Sierhuis komt dit seizoen niet meer in actie voor Heracles Almelo. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de aanvaller een scheur in zijn voorste kruisband heeft.

"Dit is een enorme streep door de rekening", reageert Sierhuis op de clubwebsite. "Ik kwam er voor mijn gevoel steeds beter in en dan gebeurt dit."

Blaswich naar Leipzig

Later op dinsdag kon Sierhuis' ploeggenoot Janis Blaswich mooier nieuws brengen. De Duitse doelman verkast na dit seizoen naar RB Leipzig, waar hij voor drie seizoenen heeft getekend.

Blaswich kwam in 2018 over van Borussia Mönchengladblach naar Almelo en kwam tot dusverre tot 108 wedstrijden voor Heracles. Daarin wist hij 26 keer de nul te houden. De club was lange tijd bezig om het aflopende contract van Blaswich te verlengen, maar ving bot bij de Duitser die aangaf nog een keer in de Bundesliga te willen keepen en daarop te willen wachten.

Sierhuis liep zijn kruisbandblessure afgelopen vrijdag op in een op het oog onschuldig duel. Even daarvoor had hij zijn ploeg met een fraai doelpunt nog op voorsprong gebracht en, zo bleek later, de winst bezorgd.

Einde periode Heracles

Het seizoen van Sierhuis zit er dus op en dat betekent het einde van zijn periode in Almelo. De aanvaller werd namelijk gehuurd van Stade Reims en keert komende zomer terug naar de Franse club.

Sierhuis kwam voor Heracles Almelo tot achttien competitiewedstrijden, waarin hij vier keer scoorde en drie assists gaf.

Na afloop van de wedstrijd tegen FC Utrecht sprak matchwinner Sierhuis al zijn angst uit voor een zware blessure.

Matchwinner Sierhuis: 'Heel fijn dat je loon naar werken krijgt'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl