PEC blijft ongeslagen in 2022 na treffer in blessuretijd tegen Groningen

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - FC Groningen

Hekkensluiter PEC Zwolle heeft de eerste competitienederlaag in 2022 maar net kunnen voorkomen. Thuis tegen FC Groningen werd het 1-1. Yuta Nakayama maakte diep in blessuretijd de treffer van Laros Duarte ongedaan.

Daardoor kwam er nog geen einde aan de sterke reeks van de Zwollenaren na de winterstop, met nu elf punten uit vijf wedstrijden. PEC had met een zege zelfs op twee punten kunnen komen van Willem II, dat net boven de degradatiestreep staat. Dat gat bedraagt nu vier punten.

Lange bal

Gesteund door 13.620 supporters op de tribune begon PEC met veel energie aan het treffen met Groningen. De bezoekers kregen nauwelijks tijd om fatsoenlijk van achteruit op te bouwen en besloten door de Zwolse pressing steeds vaker de lange bal te hanteren.

Kansen waren in de eerste helft schaars, maar slaapverwekkend was het duel nu ook weer niet. Vlak voor rust brak Duarte de ban na een imponerende rush richting het vijandelijke doel. Duarte werd gevloerd door Rico Strieder, eiste vervolgens de vrije trap op en schoot deze zeer fraai in de linkerbovenhoek.

FC Groningen viert de 0-1 van Laros Duarte

Kort na de pauze kreeg Daishawn Redan een enorme mogelijkheid namens PEC, maar de aanvaller schoot de bal ietwat ongecontroleerd over. Even later werd een goal van Michael de Leeuw geannuleerd, nadat Jørgen Strand Larsen in de bewuste aanval Nakayama had vastgehouden.

PEC-trainer Dick Schreuder poogde na bijna een uur met drie wissels iets te forceren. Groningen bezweek bijna bij andermaal een goede kans voor Redan, maar keeper Peter Leeuwenburgh onderscheidde zich met een redding.

Alles of niets

Met de bij PEC in de ploeg gebrachte boomlange aanvallers Slobodan Tedic en Luka Adzic was het alles of niets voor de hekkensluiter. Dat sorteerde effect, want diep in blessuretijd kopte Nakayama uit een corner de 1-1 tegen de touwen.

Kort daarvoor trof Mustafa Saymak uit een vrije trap nog de paal. Strand Larsen, met een omhaal, deed hetzelfde.