Zahavi (midden) in het thuisduel tegen Maccabi Tel Aviv
NOS VoetbalAangepast

PSV met Zahavi in basis tegen Maccabi Tel Aviv, mist Gakpo en Van Ginkel

PSV-trainer Roger Schmidt deed iets wat hij anders nooit doet. Hij gaf informatie weg over zijn basisopstelling voor de wedstrijd van donderdag in de tussenronde van de Conference League tegen Maccabi Tel Aviv. De Israëlische spits Eran Zahavi begint in de basis.

Het duel met Maccabi is voor Zahavi een weerzien met de club waar de aanvaller tussen 2013 en 2016 uiterst succesvol was. Hij maakte in 157 wedstrijden 122 goals voor Maccabi en won met de club in 2013, 2014 en 2015 de landstitel. In 2014 en 2015 werd Zahavi bovendien gekroond tot Israëlisch speler van het jaar.

"Eran is geen speler van 22 jaar die in de war raakt van een terugkeer in zijn eigen stadion. Hij kijkt er enorm naar uit", zei Schmidt tijdens de persconferentie woensdagavond in Tel Aviv.

Geen Gakpo en Van Ginkel

Schmidt kan niet beschikken over Cody Gakpo. De aanvaller kampt met een lichte enkelblessure, die hij zondag opliep in de eredivisiewedstrijd tegen sc Heerenveen. Gakpo bezorgde PSV vorige week in Eindhoven nog een 1-0 zege in de eerste wedstrijd.

Ook Marco van Ginkel is niet afgereisd naar Israël. Van Ginkel blijft thuis, omdat hij nog positief heeft getest na een eerdere coronabesmetting. Reizen naar Israël is alleen toegestaan met een negatieve PCR-test.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl