PSV viert de 1-0 van Gakpo
NOS VoetbalAangepast

Gehavend PSV heeft tegen Maccabi Tel Aviv genoeg aan ingeving Gakpo

PSV heeft voorzichtig een optie genomen op het bereiken van de achtste finales van de Conference League. In de tussenronde werd Maccabi Tel Aviv in Eindhoven met 1-0 verslagen. Volgende week is de return.

Door absenties van André Ramalho (langdurig geblesseerd), Olivier Boscagli (geschorst) en Armando Obispo (niet fit) moest trainer Roger Schmidt een flinke puzzel leggen voor het hart van de verdediging. Jordan Teze en Philipp Max, normaliter linksback, vormden daardoor het centrale duo.

Automatismen

Naast de genoemde spelers ontbraken ook de geschorsten Ibrahim Sangaré en Carlos Vinicius, waardoor er bij PSV nogal wat automatismen uit de ploeg waren verdwenen. Desalniettemin grepen de Eindhovenaren de zwakke Israëliërs vrijwel meteen bij de strot.

Bekijk hieronder de reactie van trainer Roger Schmidt.

Schmidt heeft vertrouwen in return in Israël: 'Onze vorm is goed'

Na elf minuten belandde de bal via Max en Mauro Júnior voor de voeten van Cody Gakpo. De aanvoerder stuurde Idan Nachmias het bos in en vond met zijn poging vervolgens de korte hoek: 1-0.

Enkele minuten later voorkwam doelman Daniel Peretz een nieuwe treffer door een kopbal van Noni Madueke knap te keren.

Ex-club

PSV, als derde geëindigd in de groepsfase van de Europa League, had weinig te duchten van Maccabi Tel Aviv, dat als tweede was geëindigd in de groepsfase van de Conference League. Het klasseverschil bleef voor rust beperkt tot een goal, al kwam onder anderen Eran Zahavi tegen zijn ex-club nog dicht bij de 2-0. Zijn vrije trap scheerde net over de lat.

Cody Gakpo schiet de 1-0 binnen

In de tweede helft bleef PSV de betere ploeg, al deelde Maccabi Tel Aviv, met de ingevallen Brandley Kuwas, af en toe wat speldenprikjes uit. Madueke, nog niet zo lang weer fit, werd na een uur naar de kant gehaald. Yorbe Vertessen was zijn vervanger.

PSV probeerde de minieme marge in de slotfase nog wel te vergroten, maar verder dan een ongevaarlijke kopbal van Érick Gutiérrez kwam het niet. Daardoor blijft het oppassen volgende week in Israël.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl