NOS Voetbal

Schmidt ziet PSV wel in finale Conference League: 'Natuurlijk kan dat'

PSV-coach Schmidt: 'Tuurlijk kunnen wij finale Conference League halen'

Het is voor PSV-coach Roger Schmidt puzzelen in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv (aftrap donderdag om 18.45 uur) in de tussenronde van de Conference League.

De Duitse coach mist vanwege een schorsing de basisspelers Ibrahim Sangaré, Olivier Boscagli en aanvaller Carlos Vinicius. "Door omstandigheden is de spoeling wat dunner. Vooral achterin is het hopen dat er geen nieuwe blessuregevallen bij komen", realiseert Schmidt zich. Centrale verdediger André Ramalho ontbreekt vanwege een enkelblessure al voor langere tijd.

Door het gemis van Ramalho en Boscagli vormen Jordan Teze en Armando Obispo het centrale verdedigingsduo bij PSV. "Ik ben ervan overtuigd dat zij morgen een goede prestatie leveren in het hart van de defensie. Dat hebben zij meermaals laten zien", aldus Schmidt.

Vertrouwen in finale

PSV begon het seizoen in de voorronde van de Champions League, zakte af naar de Europa League en moet het Europese seizoen nu redden in de Conference League. Schmidt: "Of wij de finale van de Conference League kunnen halen? Tuurlijk."

Eran Zahavi in oktober 2015 tijdens het Champions League-duel van Maccabi Tel Aviv met FC Porto

Het duel met Maccabi is voor Eran Zahavi een weerzien met de club waar de spits tussen 2013 en 2016 uiterst succesvol was. Hij scoorde in 157 wedstrijden 122 goals voor Macabbi en won met de club in 2013, 2014 en 2015 de landstitel. Zahavi werd in 2014 en 2015 bovendien tot Israëlisch speler van het jaar gekroond.

Mindere periode

De Europese wedstrijd is voor PSV een uitgelezen mogelijkheid om na een mindere periode, met nederlagen tegen Ajax en AZ, het opgedane vertrouwen na de ruime zege op Vitesse te vergroten.

Mario Götze rekent zich op het derde Europese niveau nog allerminst rijk. "We moeten afwachten hoe ver we in dit toernooi kunnen komen. Met de teamspirit zit het in ieder geval wel goed. We zijn gemotiveerd om op drie fronten mee te strijden om de prijzen."

Mario Götze kijkt op de persconferentie naar zijn trainer Roger Schmidt

PSV-Maccabi Tel Aviv zou donderdag aanvankelijk om 21.00 uur beginnen, maar de club uit Eindhoven kreeg van de Europese voetbalbond UEFA toestemming om het duel naar 18.45 uur te vervroegen zodat toch een deel van de fans (12.000) bij de wedstrijd aanwezig kan zijn.

Vanwege de geldende coronamaatregelen geldt er nu nog een sluitingstijd om 22.00 uur. Deze maatregel wordt op vrijdag 18 februari versoepeld, waarbij alles weer tot 01.00 uur open mag zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl