Energiek PSV speelt met Vitesse, dat weer vijf doelpunten incasseert

Bekijk de samenvatting van Vitesse - PSV

PSV heeft in navolging van Ajax Vitesse naar de slachtbank geleid. Na de 5-0 zege van Ajax op Vitesse in de KNVB-beker denderde PSV met dezelfde cijfers over de Arnhemmers heen in de eredivisie: 0-5.

Noni Madueke, die tegen NAC Breda in de KNVB-beker (4-0) zijn rentree maakte, was in de eerste helft de grote uitblinker. Aan de 0-1 van Eran Zahavi (intikker) ging een prachtige solo van de Brit vooraf.

Virtuoze passeerbeweging

Na een virtuoze passeerbeweging gaf Madueke ook de assist bij de 0-3 van Cody Gakpo. Mauro Júnior had even eerder gescoord met een op het oog houdbaar schot, dat doelman Jeroen Houwen onder zich door liet glippen.

Noni Madueke is de Vitesse-defensie te snel af
    Loïs Openda baalt op rampavond Vitesse

Houwen hield voor rust nog wel Zahavi van scoren af, maar een kwartier na rust was hij kansloos toen Ibrahim Sangaré invaller Carlos Vinícius aanspeelde.

Slotakkoord voor Doan

Gakpo schoot daarna de bal na een lange rush tegen de keeper op en Sangaré was met een puntertje dicht bij de 0-5. Met een schot in de korte hoek van Ritsu Doan werd het dat alsnog.

Voor PSV was Vitesse na twee eredivisienederlagen op rij (1-2 tegen Ajax en AZ) de ideale tegenstander om het zelfvertrouwen op te krikken. Het zwalkende Vitesse leed de vierde nederlaag op rij en incasseerde in die duels zestien goals.

Kijk hieronder naar de reacties van Noni Madueke, Cody Gakpo, Roger Schmidt en Danilho Doekhi.