Marcel Brands
NOS Voetbal

Algemeen directeur Gerbrands vertrekt bij PSV, Brands opvolger

Een opmerkelijke terugkeer voor Marcel Brands bij PSV. Hij zal komende zomer de positie van Toon Gerbrands overnemen als algemeen directeur. Gerbrands vertrekt dan na acht seizoenen bij de Eindhovense club.

Brands (59) zal een vijfjarig contract tekenen, tot medio 2027. In juni 2018 vertrok hij als technisch directeur naar Everton. Daar verlengde hij in april vorig jaar zijn contract nog met drie jaar, maar begin december werd hij toch ontslagen vanwege teleurstellende resultaten.

'Qua timing beste moment'

Gerbrands (64) had nog een verbintenis tot 2025, maar vertrekt dus eerder. "Marcel is op dit moment beschikbaar om een vooraanstaande rol bij PSV in te nemen. Ik zie dat als een geweldige kans voor de club en ik ben er enorm van overtuigd dat dit PSV veel gaat brengen", zegt de directeur in een persbericht op de website van de club.

"Omdat er een aantal beslissingen moeten worden genomen die belangrijk zijn voor de koers die PSV de komende jaren gaat volgen, is dit qua timing het beste moment om een nieuwe stap te zetten."

Gerbrands doelt onder meer op de aanstelling van een nieuwe trainer, aangezien Roger Schmidt deze zomer vertrekt.

Marcel Brands (links) en Toon Gerbrands vieren de landstitel van 2017/2018

"Ik kijk terug op een prachtige periode waarin ik acht jaar lang een bijdrage heb kunnen leveren aan de ontwikkeling van PSV. De komende maanden ligt mijn focus volledig op het winnen van prijzen."

'Sterk fundament'

Brands zegt dat hij na zijn vertrek bij Everton heeft nagedacht over zijn toekomst in de voetbalwereld en dat er in Nederland maar één club is waar hij wil werken: "Dat is PSV. Er ligt bij PSV een sterk fundament en de club beschikt over een uitgebalanceerd directieteam waaraan ik in deze geweldige functie waarde hoop toe te voegen", vertelt Brands in het persbericht.

De aanstaand algemeen directeur, die volgens Gerbrands zondagavond tekende, gaat in het Philips Stadion opnieuw samenwerken met John de Jong, die hem in 2018 opvolgde als directeur voetbalzaken. Voor die tijd werkten zij al samen bij PSV toen De Jong nog (hoofd)scout was.

"Ik heb in het verleden met veel plezier en succesvol samengewerkt met John de Jong. Met hem heb ik ook gesproken over onze hernieuwde samenwerking. Ik kijk ernaar uit om met hem en de rest van het team opnieuw succesvol te zijn met PSV."

Drie landstitels in eerste periode

Brands was de technische man van RKC Waalwijk (1998-2005) en AZ (2005-2010) voor hij begon aan zijn eerste PSV-periode (2010-2018). In die acht seizoenen won de club drie landstitels, een KNVB-beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. Ook drong PSV in 2015/2016 door tot de achtste finales van de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl