1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Zee Aquarium Bergen
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Oplettende wandelaars redden door storm aangespoelde zeepaardjes

Oplettende wandelaars hebben deze week aan de kust van Noord-Holland een aantal verzwakte zeepaardjes gered. De dieren waren door de recente stormen waarschijnlijk losgeraakt van het wier, waar ze zich normaal aan vasthouden, en aangespoeld op het strand.

Een van de zeepaardjes werd vorige week na storm Dudley al door een strandgast gevonden en in een boterhamzakje met zeewater gedaan. Ze belde de Dierenambulance, die het zeepaardje overbracht naar het Zee Aquarium in Bergen aan Zee. Daar gaat het inmiddels "een stuk beter met hem", meldt de Dierenambulance op zijn Facebookpagina.

Twee andere zeepaardjes werden vanmorgen op het strand van Groote Keeten gered door Frodo Konijnendijk. Tegen NH Nieuws vertelt hij dat hij gisteren ook al twee dode zeepaardjes vond en daarom vanmorgen besloot nog eens een kijkje te nemen. "En ja hoor, daar lagen niet ver uit elkaar twee nog levende exemplaren."

Konijnendijk nam de diertjes mee in een aangespoeld speelgoedemmertje en bracht ze vervolgens naar het Noordzeeaquarium Fort Kijkduin in Huisduinen.

Frodo Konijnendijk/NH Nieuws

Volgens een woordvoerder van de Dierenambulance is het bijzonder dat er zoveel zeepaardjes in een week zijn gevonden. "Zeepaardjes zijn geen dieren die wij vaak ophalen." Dat komt waarschijnlijk voor een deel door hun schutkleur en door hoe piepklein ze zijn.

Volgens de woordvoerder mogen mensen altijd bellen voor zwakke zeepaardjes. Belangrijk is om de zeepaardjes zo snel mogelijk naar een aquarium te brengen en als dat niet direct kan, om ze tijdelijk in water te leggen en een stukje zeewier te geven, waar ze zich aan kunnen vastklampen, geeft Konijnendijk als tip mee.

Advertentie via Ster.nl